Kategorier
AllaRamar.seMärkenArtCANVASKilram Galleri - efter mått

Kilram Galleri - efter mått

Kilram Galleri - efter mått
artCanvas
Art.Nr.: ART-10102-SZ-H
Fråga om artikeln
122  kr *

Kilramslister Galerie, måttbeställning

  • Lister (lösa) för måttbeställd kilram
  • att spänna upp målarduk, tyger och tavlor på
  • komplett set med lister att montera ihop hemma
  • listprofil 4,2 x 2,8 cm (höjd x bredd)
  • lister med praktiskt system med tappar och urtag
  • från 70 cm medföljer tvärslå(ar) automatiskt i leveransen från artCANVAS
  • kommer med kilar för att spänna målarduken i efterhand
  • tillverkad av antingen massiv furu eller massivt granträ
  • Made in Germany
  • målarduk ingår inte.

Kilramslisterna Galerie för måttbeställning lämpar sig utmärkt för att spänna upp målardukar och tyger i många olika storlekar på. Du måttbeställer enkelt Galerie i det önskade formatet från 20 x 20 cm upp till 300 x 300 cm. För större format skickar leverantören med så många tvärslåar som behövs för att stabilisera ramen.

Produkten levereras som separata lister för enkel montering hemma. Tack vare det praktiska systemet med tappar och urtag behöver du varken limma eller spika för att få en stabil ram. Du får också med kilar som du kan använda för att spänna duken när som helst efter monteringen.

När ska man välja kilramslisterna Galerie?

Tack vare den höga och breda profilen blir Galerie en stabilare kilram än de flesta standardkilramar. Den här modellen passar alltså extra bra för större dukar. Djupa kilramar ser också riktigt bra ut utan en tavelram – så Galerie är också ett bra ram för dig som inte vill rama in den färdiga tavlan. I en skuggram eller tavelram med hög fals (canvasram) kan Galerie inte visa sig från sin bästa sida, och därför rekommenderar vi att du istället väljer att beställa kilramslisterna Standard från artCANVAS om du vill rama in det färdiga verket. Dessutom är det få tavlor som har plats för ett bilddjup på 4,2 cm.

Om du däremot behöver en kilram med maximal stabilitet och inte vill rama in det färdiga verket, för att du gillar tavlan bättre utan ram, då är kilramslisterna Galerie rätt för dig.

Vilken storlek bör jag beställa kilramen i?

Måtten du anger vid beställning motsvarar ramens yttermått. Tänk på att ramens yttermått behöver vara mindre än målarduken så att du kan vika kanterna runt ramlisterna och häfta fast dem på baksidan.

Listerna har en profil som är ca 4,2 cm hög. Därför bör varje sida av duken vara ca 6 cm längre än kilramen.

Exempel: Du beställer en kilram i storleken 100 x 150 cm (längd x bredd). Då bör duken ha storleken 112 x 162 cm (längd x bredd) så att den enkelt kan vikas runt och fästas på baksidan av listerna.

Bildtext

Montera kilram i 4 steg

När du har fått hem leveransen är det dags att montera kilramen. Det enda verktyget du behöver är en gummihammare. Med fyra enkla steg har du en färdig kilram i händerna. Läs mer om hur du går till väga.

Spänna duk på kilram

I vår artikel kan du läsa om vilka verktyg du behöver för att spänna upp en duk på spännram. Du får också en steg-för-steg-guide till hur du gör.

Bildtext
övriga egenskaper
ramtyp:kilram
Sz2stdarticle:ART-102-H