Kategorier
AllaRamar.seMärkenMiraKonstglas-snitt - okrossbart antireflekterande akrylglas

Konstglas-snitt - okrossbart antireflekterande akrylglas

Konstglas-snitt - okrossbart antireflekterande akrylglas
Mira
Art.Nr.: MIR-KGL-SZ-H
Fråga om artikeln
1.716  kr *

Plastglas (akrylglas) för måttbeställd ram


  • Plastglas (akrylglas) för måttbeställd ram, 2 mm tjockt
  • Okrossbart och lätt – perfekt för stora ramar från 70 x 100 cm
  • En antireflexbehandlad sida, kan användas som reflexfritt glas
  • Med UV-skydd – 100 % UV-skydd garanteras i 5 år
  • Känsligt för repor, elektrostatiskt

Observera: Akrylglaset har en avtagbar, genomskinlig skyddsfilm på båda sidor.

Vad är plastglas (akrylglas)?

Plastglas (akrylglas) är en relativt lätt och okrossbar glasskiva. Det är därför det optimala valet för ramar från 70 x 100 cm och rekommenderas även för byggnader med många besökare som skolor, förskolor och sjukhus.

Plastglaset (akrylglaset) har en antireflexbeläggning på ena sidan, så det kan också användas som reflexfritt glas. För att göra detta placerar du helt enkelt glasskivan med den något strukturerade sidan med antireflexbeläggning utåt. Då sprids ljuset ut och störande reflektioner minimeras.

Plastglas (akrylglas) ger skydd mot damm, vattenstänk, smuts och beröring. Det har dessutom ett UV-skydd som förhindrar att motivet gulnar och att färgerna bleknar. Under de första 5 åren är UV-skyddet 100-procentigt och avtar sedan långsamt.

Plastglas (akrylglas) passar följande ramar


Observera: Akrylglaset bör ligga direkt emot motivet för att vara så genomskinligt som möjligt, vid större avstånd kan skivan se något matt ut. Därför passar den här typen av glas inte så bra för ramar med hög fals, som till exempel objektramar.

Vilka motiv kan man rama in med plastglas (akrylglas)?

Utan passepartout rekommenderar vi akrylglas för: fotografier och tryckta affischer.

Tuschteckningar och tavlor som målats med vattenfärg, akvarell eller bläck behöver monteras med ett visst avstånd till glasskivan. Annars kan färgerna fastna på glaset. Därför rekommenderar vi i dessa fall att du ramar in motivet med passepartout.

Viktigt: Plastglas (akrylglas) kan laddas med statistik elektricitet vilket gör att de inte ska användas för teckningar i kol eller krita eftersom glaset kan dra till sig färgpartiklarna.


Olika typer av glas

Glas för ramar

Vad vill du rama in? Är det ett semesterfoto eller kanske en dyrbar tavla? Det är inte bara ditt motiv, utan även ramen, som avgör vilket glas som är rätt. Lär dig mer om detta i vårt magasin.

Motivets värsta fiender

UV-strålning, cigarettrök och fukt kan orsaka stora skador på din bild. Vilka andra faktorer i omgivningen kan också påverka dina konstverk negativt? Och vad kan du göra för att bevara motivets skönhet på bästa sätt? Vår guide ger dig svaren.

UV-strålning, fukt och cigarettrök är ett hot för tavlor
allmänt
material:akryl
Kunder som köpte denna köpte även: