Kategorier

Gravramar
Ramar för begravningar och minnen

Ram för dödsfall

Tider i sorg är de svåraste i livet. Då är det viktigt att känslorna får ta plats. Minnet av den avlidne och trösten för de efterlevande är det viktigaste under denna tid.

När man måste ta avsked är graven ofta en viktig ort som ger rum för att minnas och påminnas. Det lämpiga bevärdigandet av en avliden person är varje efterlevandes önskan och samtidigt ett svårt tema. Gravramar kan ge plats för foton, personliga ord, fraser eller psalmer. Så skapar de en visuell anknytningspunkt vid begravningen eller den sista viloplatsen. Planeringen av begravningen är inget trevligt tema och ändå försöker man som efterlevande att skapa en passande begravning. I följande text presenterar vi ramar som vid begravningen kan bidra till en vacker gestaltning av detta sorgliga tillfälle.

Vid en begravning bemödar man sig om att träffa den avlidnes smak. Favoritblommor eller en speciell sång kan göra en stor skillnad. Om man vill visa bilder av den avlidne bidrar även ramarna till den optiska gestaltningen.

Kondoleansbok för begravning

Med en kondoleansbok ges dina gäster möjligheten att lämna kvar ett par kärleks- och besinnnigsfulla ord för de anhöriga i minne av den avlidne. Vanligtvis läggs den fram vid begravningen, men den kan även läggas ut tidigare, t.ex. när den avlidne placeras på lit de parade hemma eller i ett gravkapell. Den gör det möjligt för alla gäster att beklaga sorgen och ge uttryck för sina tankar utan att behöva ta direkt kontakt med de anhöriga. Att kondolera betyder att man uttrycker sitt deltagande i sorgen. Hälsningarna kan skänka tröst och beröra om igen, när man känner sig beredd att minnas hur många människor som var viktiga och älskade av den avlidne personen. Högkvalitativa material och högsta krav vid tillverkningen gör våra böcker till den perfekta följeslagaren vid varje begravning. .

Svart ram och staffli

En inramad bild av den avlidne underlättar upplivandet av minnen och förmedlar känslan av närhet. Man bör dock tänka på att ju mindre fotot är, desto svårare blir det att se för de som sitter långt bak kyrkan och långt bort från altaret. Eftersom foton gärna ställs upp i kapellet och är lättast att se i stora format finns det ramar med ett stöd på baksidan i större format. Vanligtvis har ramar f.r.o.m. en viss storlek bara upphängningsöglor och inga stöd, eftersom de vanligtvis inte placeras på ytor.

För begravningen önskar man sig dock gärna en större ram än de vanliga fotoramarna med ett vanligt stöd. Då passar t.ex. en bild i A4 format. Ramar man in ett foto med en passepartout, kan bilden få en ännu bättre verkan. BlackCore-passepartouten har en svart kärna och en inre kant skuren i 45 grader. Den yttre färgen på passepartouten är valfri. För att ställa upp fotot passar ett staffli. Så sätts den avlidne verkningsfullt i centrum och staffliet hamnar diskret i bakgrunden. Ett sådant staffli finns i trä eller akryl, utifrån smak. Staffliet monteras enkelt och snabbt upp och bilden på den avlidne är så väl synlig.

Använd en enkelt svart ram i trä och smycka den smakfullt med en sorgband. Det förenklar sökandet efter den passande ramen, eftersom de flesta tillverkare erbjuder svarta ramar som standardfärg.

Svart träram från Mira
Passepartout med svart kärna
Ram med staffli från Deknudt
Vitt staffli
Staffli från Rico Design
Bred svart träram

Ramar för begravningar

Att minnas den avlidne är för de efterblivande ett viktigt steg i att ta avsked. En värdig möjlighet erbjuder en minnesram. Här lämpar sig varje fotoram som faller dig i smaken. Ramen kan också stå direkt bredvid en kondoleansbok. Ett mycket elegant och värdigt intryck skapar en silvrig fotoram. Du kan också använda dig av en dubbelram som består av två diskreta, silvriga ramar som är förbundna med varandra. Fotografier, personliga texter, dikter eller tankar får plats bredvid varandra.

Ljus spelar en stor roll i sörjandet. I den kristna tron står skenet från ett ljus för guds eviga existens, det eviga livet och den mänskliga själens odödlighet. Bilder kan också ramas in i en diskret, genomskinlig fotohållare med en sockel med plats för ett elektriskt värmeljus. Så kan du skapa en värdig minne av den avlidne.

Speciella ramar för att minnas

Porträttram från Walther
Dubbelram från Deknudt
Dubbelram från Walther
Bildram med ljus

Väderbeständiga gravdekorationer

Den smärtsamma förlusten som en närståendes död lämnar efter sig är svår att lindra. Men i svåra tider hjälper det att tänka mycket på den saknade partnern, den älskade familjemedlemmen eller vännen. Dessa tankar kan bäras av en gravdekoration i form av ramar. Med outdoor-ramen ART erbjuder vi en lätthanterlig, robust och specifikt för utomhusanvändning tillverkad ram. Den lämpar sig t.ex. som gravram, så att du långvarigt kan ställa upp ett porträtt eller en dikt vid en avlidens sista viloplats. Tack vare att alla beståndsdelar tillverkas i plast, är ramen väderbeständig. I jämförelse med trä, som förlorar sin form genom fukt eller temperaturförändringar, förvittrar, skiftar färg eller blir sprött, förändrar sig plast inte ens vid större påfrestningar.

Barockram

Du kan också använda en barockram för att rama in bilder av en avliden person. De traditionsrika ramarna ser inte bara tillbaka på en lång historia utan bevisar också sin tidlösa stil. Vid sidan av de i ögonfallande ramarna med yppiga ornament finner du hos oss även barockramar med diskretare lister i traditionellt svarta toner. Barockramarna passar bra till detta syfte.

Du har valet mellan smala, mellanbreda och breda profiler samt mellan diskreta, tidlöst utformade och påkostat dekorerade lister. Företaget Lück utrustar dessutom sina ramar med högkvalitativa, syrafria passepartouter, t.ex. i modellen Waldkirch. Ett urval av modeller är dessutom försedda med en dubbelpassepartout: den yttre passepartouten är mineralvit och den inre har en färg liknande ramens. Genom placeringen av de båda passepartouterna lyfts den inre fram och skapar en extra djupverkan samt en unik färgkant runt ditt bildmotiv.

Stilfulla barockramar

Barockram från Creativ
Svart barockram från Mira
Barockram ”Waldkirch” från Lück

Gravplattor i skiffer

Tack vare nyaste laserteknik kan man skapa ett bestående minne av älskade människor eller djur på en skifferplatta. På LaserMemories.de hittar du en lättförståelig och samtidigt omfattande platform, som hjälper dig med den optimala utformnigen.

Skifferplattorna kan läggas vid graven eller ställas på en alldeles speciell plats i ditt hem, för att så skapa en personlig minnesplats. Så har du alltid din lojala följeslagare, vän eller släktmedlem nära.

Varje beställning tillverkas individuellt efter dina önskemål och resultatet är alltid ett kärleksfullt tillverkat unikat som kan göras väderbeständigt om så önskas. Bild och text bränns in i skiffret av en modern högpresterande laser. Gravyren är väderbeständig och kräver så gott som ingen omvårdnad. Skiffertavlan kan användas såväl inomhus som utomhus.

Skifferplattans kan tack vare en intuitiv användbar Software, baserad på artificiell intelligens, utformas fritt för den enskilde. På LaserMemories.de hittar du dessutom flera förlagor för olika hundraser och andra kreativa möjligheter.