Kategorier
AllaRamar.seMärkenMiraNormalglas - ersättningsglas för ram

Normalglas - ersättningsglas för ram

Normalglas - ersättningsglas för ram 60x80 cm | Standardglas
Mira
Art.Nr.: MIR-NGL-60x80 | 60x80 cm | Standardglas
Fråga om artikeln
292  kr *
Leverans inom: 7 - 9 arbetsdagar
klar för leverans.Leveranstid: 7 - 9 Dagar

Standardglas till ramar


  • Standardglas till ramar (floatglas), 2 mm tjockt
  • Makalöst slät yta
  • Klart och genomskinligt med en transmissionsgrad på ca 83–90 %
  • Ingen antireflexbehandling
  • Skyddar motivet mot damm, vattenstänk och smuts
  • Utan UV-skydd
  • Slipade kanter för säker montering

Observera: För alla ramar som är större än 70 x 100 cm rekommenderar vi okrossbart plastglas istället för standardglas.

Vad är standardglas?

Just det här standardglaset är ett 2 mm tjockt floatglas som tillverkas med moderna tillverkningsprocesser (floatprocess). Det har en makalöst slät yta som inte uppvisar några störande ojämnheter som blåsor eller vågighet.

Det här standardglaset tillverkas av Mira i grönt glas, vilket man kan se på kanternas gröna nyans. Återgivningen av motivets färger kan påverkas något av en inramning med grönt glas. Vid lodrätt ljusinfall har glaset en transmissionsgrad på ungefär 83 % till 90 %. Tack vare den höga ljusgenomsläppligheten kommer du alltså att uppleva glaset som klart och genomskinligt.

Det här standardglaset från mira har ingen antireflexbehandling, vilket betyder att ljuset reflekteras på glasets yta. Ramglasets reflektionsgrad kan jämföras med den hos vanliga fönsterglas.

Standardglas ger ett säkert skydd mot damm, vattenstänk, smuts och beröring, men inget UV-skydd. Därför rekommenderar vi att du bara hänger tavlor med standardglas på platser där solens strålar inte kan nå dem.

Det här standardglaset för ramar har slipade kanter. Den noggranna slipningsprocessen gör att kanterna är trubbiga och därmed inte kan orsaka skador när du monterar glaset.

Vilka motiv kan man rama in med standardglas?

Utan passepartout rekommenderas standardglas för foton och tryckta affischer.

Kol- och tuschteckningar och tavlor som målats med vattenfärg, akvarell, vaxkritor och andra kritor samt bläck behöver monteras med ett visst avstånd till glasskivan. Annars kan färgerna fastna på glaset. Därför rekommenderar vi i dessa fall att du ramar in motivet med passepartout.

Standardglas passar följande ramar


Olika typer av glas

Glas för ramar

Vad vill du rama in? Är det ett semesterfoto eller kanske en dyrbar tavla? Det är inte bara ditt motiv, utan även ramen, som avgör vilket glas som är rätt. Lär dig mer om detta i vårt magasin.


Rama in med passepartout

Med hjälp av en passepartout kan du optimera det visuella förhållandet mellan motiv och ram. Den högkvalitativa pappen skyddar dessutom motivet mot skadlig påverkan från omgivningen. Vill du veta mer om inramning med passepartout? Lär dig mer om detta i vårt magasin.

Olika typer av glas
allmänt
material:glas
mått
höjd:60,0 cm
bredd:80,0 cm
Kunder som köpte denna köpte även: