Kategorier
AllaRamar.seMärkenFrames FactoryTräram Batino

Träram Batino

Träram Batino
FramesFactory
Art.Nr.: FAC-batino-H
Fråga om artikeln
från 54  kr *

Batino träram

  • Ramlister av trä
  • laserade trälister i många olika färger
  • fyrkantig ramprofil, 20 mm bred och 10 mm hög
  • falshöjden är 7 mm och falsbredden är 5 mm
  • kan användas för inramning med passepartout
  • med 1 mm tjock akrylglasskiva
  • med bakstycke av HDF (high-density fibreboard) på 2 mm
  • stängs med svarta stift på insidan av ramprofilen
  • till och med bildformatet 18 x 24 cm kommer ramen med bakstöd och två vägghängen på bakstycket
  • från bildformatet A4 med två vägghängen för stående och liggande upphängning.

Observera: Akrylglaset kommer med skyddsfolie på båda sidor för att skydda mot repor. Du kan avlägsna folien genom att dra bort den med fingrarna.

Ge din bild en fin inramning med träramen Batino

Batino är en ram från Frames Factory som kommer i olika trä- och metallfärger, i knalliga färger och i de klassiska färgerna svart och vitt. Med en fyrkantig, 20 mm bred ramprofil är Batino en diskret ram som låter motivet stå i centrum.

I alla format kommer ramen med två vägghängen på bakstycket för stående och liggande upphängning. Upp till formatet 18 x 24 cm är ramen dessutom utrustad med ett bakstöd.

Ramen öppnas bakifrån genom att du böjer upp de svarta stiften som sitter på insidan av ramprofilen. Det går enkelt med bara fingrarna eller med hjälp av ett platt föremål.

Material och tillverkning

Batinos lister som består av barrträ och det 2 mm tjocka bakstycket är tillverkat av HDF – det senare tillverkas av pressade och limmade träfiber. Materialet gör att ramen är mycket lätt och även akrylglasskivan har en låg vikt.

I alla format kommer ramen med två vägghängen på bakstycket för stående och liggande upphängning. Upp till formatet 18 x 24 cm är ramen dessutom utrustad med ett bakstöd.

Ingo, expert på AllaRamar

Experten säger ...

Den som vill sätta färg på väggarna gör ett bra val med Batino.

Många av våra kunder bestämmer sig för ramen Batino från Frames Factory – och det av goda skäl. Den här träramen kommer i många olika, även knalliga, färger vilket gör att det säkert finns en nyans som passar just din bild.

Trälisterna är laserade framtill och på sidorna vilket gör att den fina träådringen syns igenom färgen. Baksidan är inte laserad utan har sin naturliga färg.

Kvaliteten på Batino är helt i sin ordning. Jag har märkt att vissa ramar har en liten glipa i hörnens gering men det syns bara om man tittar väldigt noga.

Det finns dock ett minus med vägghängena. De är relativt små och ligger pressade mot bakstycket under leveransen vilket innebär att du först måste trycka ut dem lite igen med en kniv eller ett annat platt föremål, annars får spiken inte plats. Det är lite opraktiskt men enkelt att lösa.

Facit

Batino befinner sig i det lägre prissegmentet i vårt sortiment – och för det priset uppfyller ramen sitt ändamål. Akrylglaset är dock rätt tunt, vilket också gäller för HDF-bakstycket. Jag vill också understryka att många ramar i den här prisklassen inte är tillverkade av trä, vilket Batino är, utan av MDF eller HDF. Trä ser naturligtvis alltid bättre ut och är dessutom mer robust.  

Om du letar efter en ram med enkel profil som kan fås i olika, även knalliga, färger är Batino rätt för dig. Du får pålitlig kvalitet till ett lågt pris.

allmänt
material:aluminium
hängare:stående- och liggande format
mått
övriga egenskaper
ramtyp:träram
Kunder som köpte denna köpte även:
Barockram Patrizia

Barockram Patrizia

FramesFactory1.216  kr * istället 1.216  kr