Kategorier
AllaRamar.seRamstorlekAlla formatAluminiumram måttbeställd, profil 262

Aluminiumram måttbeställd, profil 262

Aluminiumram måttbeställd, profil 262
Nielsen

Nielsen Aluminium-Ram profil 262

 • 0,6 cm
 • 1,37 cm
Art.Nr.: NIE-262006-1-SZ-H
Fråga om artikeln
från 734  kr *

Aluminiumram från Nielsen

Den här ramen från det tyska märket Nielsen-Design tillverkas av högkvalitativa aluminiumprofiler. Den kan beställas med sex olika glastyper.

Nielsens designer och material uppvisar en oslagbar kvalitet som har gjort dem till en globalt erkänd tillverkare av tavelramar och profiler av aluminium. Det enorma sortimentet av färger, former och ytstrukturer ger dig alla möjligheter att hitta den perfekta inramningen för varje tavla.

Ramar från Nielsen – Made in Germany.Kreativa inramare och gallerister hittar garanterat rätt ram i Nielsens utbud. Även bland privatpersoner och hobbykonstnärer är ramarna från Nielsen otroligt populära sedan flera decennier. Aluminiumramar är ett stilrent och elegant alternativ som blir fina detaljer i rummets helhetsintryck. Till skillnad från Nielsens växelramar i aluminium, som bara kommer i standardformat med standardglas, kan du måttbeställa den här ramen och välja bland olika glas. Upplev aluminium i sitt esse och låt dig inspireras av detta extraordinära material!

Kvalitetsramar i aluminium från Nielsen

 • Aluminiumram från Nielsen med en stilren och rak design – perfekt för puristisk inramning. Ramen är universell och omisskännlig på en och samma gång.
 • NielsenBainbridge har över 30 års erfarenhet av tillverkning och bearbetning av ramprofiler i aluminium. De har omfattande teknisk kompetens och know-how.
 • Nielsen är världsledande inom aluminiumramar.
 • Brett utbud av snygga färger tack vare anodisering och högkvalitativ våtlackering.
 • Olika kemiska och mekaniska behandlingstekniker ger intressanta och spännande ytor.
 • Observera: Den här ramen måste öppnas med en skruvmejsel när du vill byta bild.

Aluminiumram profil 4, 30 x 40 cm, antracit, matt


Ramens bakstycke

Aluminiumramens bakstyckeTill skillnad från Nielsens växelramar levereras den här ramen med ett foamboard-bakstycke. Den här typen av bakstycke är specialutvecklat för professionell inramning av original och är av avsevärt högre kvalitet än ett klassisk MDF-bakstycke. Till skillnad från MDF innehåller foamboard-bakstycket inga farliga ämnen och är dessutom syrafritt. Det betyder att tavlan även skyddas bakifrån.

Bakstycket fästs med flexibla clips som du hakar i under profilen. Eftersom aluminiumlisterna hålls ihop med hörnbeslag behövs en skruvmejsel när du vill byta bild.

Välj bland 7 typer av glas

Premiumramarna från Nielsen kan beställas med olika glas – från enkelt klarglas till förstklassigt museiglas. Tack vare det breda utbudet kan du rama in foton, konsttryck och original av högt materiellt eller känslomässigt värde på ett hållbart, varaktigt och säkert sätt. Exempelvis utgör UV-strålar från dagsljus eller belysning en risk för dina tavlor eftersom de får färgerna att blekna. För att du ska kunna förebygga detta erbjuder vi även premiumglas till premiumramarna. Du kan välja mellan:

 • standardglas/floatglas (reflekterande klarglas)
 • akrylglas/plexiglas
 • spegelglas
 • True Color Super Clear
 • ClearColour UV 60
 • ClearColour UV 92.

Reflexfria glas med UV-skydd från Nielsen

Nielsen tillhandahåller UV-glas med interferensbaserad antireflexbeläggning för alla slags inramningar – oavsett om du vill rama in konstverk, teckningar, bilder, målningar, konsttryck eller fotografier.

Alla Nielsens belagda UV-glas består av högtransparent, färgneutralt glas som till skillnad från vanligt glas (som har gröna toner) återger motivets färger på ett optimalt sätt och utan att förvränga dem. Tack vare den höga transmissionen (ljusöverföringen) når tillräckligt mycket ljus det inramade verket vilket ger motivet ett knivskarpt utseende med perfekt återgivna färger.

För glasen med UV-skydd använder Nielsen en liknande metod som för glasögon: glasets båda sidor behandlas med en otroligt tunn specialbeläggning som motverkar reflexer utifrån principen om optisk interferens. Till skillnad från andra antireflexglas kan du njuta av motivet utan att störas av en matt glasyta. Glaset är praktiskt taget osynligt ur de allra flesta vinklar. Nielsens glas har en till fördel i jämförelse med vanliga, matta antireflexglas eftersom du kan använda dem med en passepartout eller en distanslist medan vanliga antireflexglas då blir mjölkiga och oskarpa.

Vanligt standardglas har en reflektionsfaktor på ca 8 % och UV-skydd på ungefär 45 %. Nielsens interferensbehandlade, reflexfria glas uppvisar en reflektionsfaktor på under 1 % och ett avsevärt högre UV-skydd.

Beroende på beläggningens sammansättning får reflektionerna en diskret blåaktig eller grön nyans. Du kommer snabbt att märka att reflektioner på Nielsens glas har en jämn färg som är fri från förvrängningar – ett tecken på att beläggningen är av hög kvalitet.

Avslutningsvis får glasskivan ett skyddande lager som gör glaset motståndskraftigt mot repor vilket underlättar rengöringen enormt. Njut av ditt motiv i en ram från Nielsen!

Fördelar med Nielsens anireflexglas med UV-skydd:

 • högtransparent ofärgat glas
 • låg reflektionsfaktor gör glaset så gott som osynligt
 • högt UV-skydd motverkar att färgerna bleks av solen
 • maximal transmission (ljusöverföring)
 • extra skyddsbeläggning mot repor
 • neutralt färgade reflektioner utan förvrängningar från alla vinklar
 • perfekt färgåtergivning och kontrastrik skärpa
 • lättskött, mycket slät yta.
allmänt
hängare:stående- och liggande format
mått
väckbredd:0,6 cm
väckdjup:1,37 cm
övriga egenskaper
ramtyp:aluminiumram
produktlinje:Premium anpassning
stängs på baksidan:fjäder