Kategorier
AllaRamar.seMärkenRoggenkampAluminiumram profil R

Aluminiumram profil R

Aluminiumram profil R
Roggenkamp

Aluminiumram profil R - den smala rundprofilen

 • 0,4 cm
 • 2,1 cm
Art.Nr.: ROG-10022-H
Fråga om artikeln
från 560  kr *

Profil R – premiumram i aluminium

Denna prisbelönade ram från Roggenkamp är av exceptionell kvalitet och lever upp till de allra högsta kraven. Profil R har en högblank, anodiserad yta som ser lätt och elegant ut.

Sedan över 40 år tillverkar Roggenkamp högkvalitativa trä- och aluminiumramar i premiumklassen. De utmärker sig genom tidlösa designer, fulländad stabilitet och långa livstider. Ramarna från Roggenkamp har enkla, stilrena former som tas fram oberoende av tillfälliga trender. Ramarnas neutrala ytor sätter motivet i fokus.

Profil R – aluminiumram från Roggenkamp

 • Profil R har en rundat profil som ser både lätt och elegant ut.
 • Ramarna från Roggenkamp har 3 mm tjockt, kantslipat floatglas som standard. Deras antireflexglas har en matt, etsad sida.
 • Högblank, anodiserad yta (vit: belagd yta). Aluminiumramens anodiserade finish är slitstark och ger ett långvarit skydd mot slitage från omgivningen.
 • Mycket formstabil profil. Stabila hörnfogar håller säkert samman ramar i alla storlekar.
 • Alla ramar från Roggenkamp kommer med en bakgrund av syrafri papp på 400 g/m².
 • Ca 6 mm falsdjup. 
 • Clipsen på bakstycket lossas och fästs enkelt genom att du varsamt trycker ner och vrider på dem. Clipsens räfflade utsnitt fungerar som vägghängen.

Aluminiumram profil R, 30 x 40 cm, guld

Enkelt att byta bild

När du vill byta bild kan du enkelt lossa och fästa clipsen genom att varsamt trycka ner och vrida på dem. Clipsen fungerar dessutom som vägghängen och låter dig rama in bild och passepartout med en sammanlagd tjocklek på 5 mm.

Glas från Roggenkamp

Roggenkamp tillhandahåller ramar med 3 mm tjockt, kantslipat floatglas som standard. För dig som vill ha en perfekt återgivning av konstverket finns även Mirogard museiglas – ett specialglas med antireflexbeläggning som fungerar utifrån principen om optisk interferens. Märkets lätta akrylglas är okrossbart och skyddar mot UV-skador.

 • Standardglas: Klart floatglas, 3 mm tjockt och reflekterande. Har en svagt grön nyans på grund av materialets egenskaper som ger en något förvrängd färgåtergivning.
 • Antireflexglas: Glaset har en matt sida som knappt reflekterar ljus. Detta påverkar bildskärpan, ljuset och färgåtergivningen något samt gör färgerna något matta. Uppstår ett avstånd mellan motiv och glas, t.ex. genom en passepartout, blir bilden något oskarp.
 • Mirogard museiglas: Detta exklusiva glas har en antireflexbeläggning som fungerar utifrån principen om optisk interferens. Det ger en utmärkt återgivning av ljus, färger och bildskärpa och är så gott som reflexfritt.
 • Akrylglas: Akrylglas, eller plexiglas som det också kallas, är nästintill okrossbart och väger betydligt mindre än riktigt glas. Det har en neutral färg och ger en utmärkt återgivning av ljus, färger och bildskärpa samt ett nästan hundraprocentigt UV-skydd.
 • Reflexfritt akrylglas: Det reflexfria akrylglaset har en matt, etsad sida och samma egenskaper som plexiglas. Det uppstår knappt några reflektioner alls på det. Etsningen påverkar bildskärpan och färgåtergivningen något, särskilt om du använder en passepartout. 100 % UV-skydd.
allmänt
hängare:stående- och liggande format
inläggare:inläggare
mått
väckbredd:0,4 cm
väckdjup:2,1 cm
övriga egenskaper
ramtyp:aluminiumram
stängs på baksidan:skruvfjäder