Kategorier
AllaRamar.seMärkenLarson-JuhlBarockram MAREIS 8,5

Barockram MAREIS 8,5

Barockram MAREIS 8,5
Aicham-Larson-Juhl
Art.Nr.: AIC-727593D170-1015-H
Fråga om artikeln
från 1.132  kr *


Träramen från Larson-Juhl

Företaget Larson-Juhl GmbH från Neu-Ulm är ett av de modernaste och största ramtillverkarna i Europa och har en lång tradition sedan 1868. En del av varorna tillverkas för hand, vilket ger dem en speciell och individuell touch. Sammanlagt finns det över 300 olika träprofiler med mer än 1 600 ytor, som individuella bildramar kan tillverkas från enligt kundens önskemål. 

Larson-Juhls sortiment omfattar fotoramar i trä och aluminium, samt fotoramar i guld, som används främst av museer och gallerier. Det finns över 1600 olika trälister att välja mellan, som kan måttbeställas. Larson-Juhl erbjuder cirka 200 olika aluminiumramar. Passepartouts är en annan specialitet. Mer än 450 sorter finns tillgängliga hos Larson-Juhl.

Ramar i massivt trä från Larson-Juhl

 • Massiva premiumramar i trä tillverkade i Europa
 • Stabila lister med limmade hörn
 • Högkvalitativt utförande, delvist manuellt arbete
 • Finns i många standard- och måttbeställda format 
 • Olika typer av glas med UV-skydd 

Bakpanel

10 år syraskyddsgaranti

Bakpanelen består av syrafri, vit 3 mm-tjock SafeBoard med buffrad kärna. Till skillnad från vanliga MDF-bakpaneler skyddar denna extremt stabila bakpanelspapp din bild från ogynnsam miljöpåverkan, föroreningar och syra, och kommer med en 10-årig syraskyddsgaranti inklusive kvalitetsförsegling. Tillsammans med ett ramglas med UV-skydd är den det perfekta skyddet för din bild. Bildramen har förmonterade hängare för porträtt- och landskapsformat.

Ramglas från Larson-Juhl 

Clarity Antireflexglas

De flesta bildramar exponeras dagligen för den energirika solstrålningen, vilket oundvikligen leder till att bilderna bleknar med tiden och skadas på ett oåterkalleligt sätt. Den som väljer en högkvalitativ bildram från Larson-Juhl värnar om sina bilder. 

Det är därför vi bara erbjuder dig dessa ramar med UV-skyddsglas. Oavsett om det är UV-glaset Clarity eller konstglaset, som redan erbjuder ett mycket högt UV-skydd. Utöver det höga UV-skyddet är anti-glare Clarity-glaset nästan osynligt och minskar restreflektionerna till ett maximalt minimum på 1%. Vanligt antireflexglas från andra bildramar och den interferensoptiskt antireflekterande Clarity går inte ens att jämföra. Du kommer att älska den!

Clarity UV 99 och Clarity UV 99 museiglas (antireflekterande):

Clarity UV 99 är ett icke-reflekterande glas som går i grönt och tillverkas med högkvalitativt floatglas. Det filtrerar bort 99% av de skadliga UV-strålarna (vid 300-380 nm) som bleker och förstör din bild över tid. Båda sidorna av glaset är försedda med en särskilt repfast och robust beläggning. Du behöver inte oroa dig för speciella rengöringsmedel eller repor när du rengör fönstret.

Det anti-reflekterande Clarity UV 99-museiglaset har nästan samma egenskaper som Clarity UV 99-floatglas, bara att det är ett interferensoptiskt antireflexglas i museikvalitet. Detta glas är speciellt utvecklat för konservatorisk bildramning och kombinerar UV-skydd med bländskydd. Med en restreflektion på mindre än 1% är den knappt synlig och reducerar reflektioner till ett absolut minimum, med bästa möjliga UV-skydd.

Specifikationer för Clarity UV 99

 • 99% UV-skydd
 • förhindrar blekning hos konstverk
 • enkel rengöring
 • exakt färgåtergivning
 • ytan förstörs inte (ingen "apelsinhudseffekt")
 • neutral färg i reflektionen från alla vinklar
 • uppfyller ISO 18902 konserveringsstandard
 • uppfyller ISO 18916 fotografisk aktivitetstest (PAT)
 • uppfyller FATG och PPFA konserveringsstandard 
 • 99% UV-konserveringsnivå har certifierats av ett fysiklaboratorium i Storbritannien enligt EN 410 

Clarity UV 70 (antireflekterande)

Med Clarity UV 70 glas som går i vitt upprättar Larson-Juhl en ny standard för ramglas. Med en restreflektion på mindre än 1% är Clarity-bildglaset nästan fullständigt antireflekterande och till skillnad från vanligt matt antireflexglas blir bildens färger nästan helt oskadda. Dessutom filtrerar detta bildglas bort cirka 70% av de skadliga UV-strålarna som bleker och skadar dina bilder. Ytan, som är skyddad mot repor på bägge sidor, är särskilt robust mot repor och rengöringsmedel. I kategorin museiglas har Clarity från Larson-Juhl ett utmärkt förhållande mellan pris och prestanda.

Specifikationer Clarity UV 70

 • 70% UV-skydd
 • Interferensoptiskt antireflekterande, därför nästan inga reflektioner
 • förhindrar blekning av konstverk
 • enkel rengöring och mycket repfast
 • exakt färgåtergivning
 • neutral färg i reflektionen från alla vinklar
 • klarar ISO 18916 fotografisk aktivitetstest (PAT)

Konstglas

Glasskivorna i polystyren är tillverkade av termoplast. Jämfört med glasrutor kännetecknas detta syntetiska glas av sitt höga brottmotstånd och låga vikt. Men syntetiskt glas är också känsligare för repor. Den höga ljusöverföringen är på samma nivå som jämförbara normala glasrutor. Polystyrenglas har ett mycket högt UV-skydd.

Konstglas (antireflekterande)

Ytan på det antireflekterande polystyrenglaset har behandlats för att sprida det infallande ljuset och minimera reflektioner på dina bilder. Den har en mycket hög ljusöverföring och är extremt robust. Polystyrenglas har ett mycket högt UV-skydd.

Tomma ramar

De tomma ramarna levereras utan glas och utan bakvägg, och passar bäst till att rama in spända kilramar eller lamineringar.

Vill du veta mer om de olika ramarna? Lär artikeln "Glastyper för bildramar" i vår tidning!

övriga egenskaper
ramtyp:barockram
produktlinje:Larson-Juhl