Kategorier
AllaRamar.seTillbehörErsättningsglasOvalt ersättningsglas för ram

Ovalt ersättningsglas för ram

Ovalt ersättningsglas för ram
Mira
Art.Nr.: MIR-Ovalglas7x9-H
Fråga om artikeln
från 89  kr *

Ovala glas för ovala ramar


  • Ovalt reservglas för ovala ramar
  • Standardglas (floatglas), 2 mm tjockt
  • Makalöst slät yta
  • Klart och genomskinligt med en transmissionsgrad på ca 83–90 %
  • Ingen antireflexbehandling
  • Skyddar motivet mot damm, vattenstänk och smuts
  • Utan UV-skydd
  • Slipade kanter för säker montering

Vad är standardglas?

Det här ovala glaset är ett 2 mm tjockt floatglas, eller standardglas, som tillverkas med moderna tillverkningsprocesser (floatprocess). Det har en makalöst slät yta som inte uppvisar några störande ojämnheter som blåsor eller vågighet.

Märket Mira tillverkar det här ovala glaset av grönt glas, vilket man kan se på kanternas gröna nyans. Återgivningen av motivets färger kan påverkas något av en inramning med grönt glas. Vid lodrätt ljusinfall har det här glaset en transmissionsgrad på ungefär 83 % till 90 %. Tack vare den höga ljusgenomsläppligheten kommer du alltså att uppleva glaset som klart och genomskinligt.

Det här ovala reservglaset från mira har ingen antireflexbehandling, vilket betyder att ljuset reflekteras på glasets yta. Ramglasets reflektionsgrad kan jämföras med den hos vanliga fönsterglas.

Standardglas ger ett säkert skydd mot damm, vattenstänk, smuts och beröring, men inget UV-skydd. Därför rekommenderar vi att du bara hänger tavlor med standardglas på platser där solens strålar inte kan nå dem.

Det här ovala glaset för ramar har slipade kanter. Den noggranna slipningsprocessen gör att kanterna är trubbiga och därmed inte kan orsaka skador när du monterar glaset.

Vilka motiv kan man rama in med ovala glas?

Utan passepartout rekommenderar vi standardglas för fotografier och tryckta affischer.

Kol- och tuschteckningar och tavlor som målats med vattenfärg, akvarell, vaxkritor och andra kritor samt bläck behöver monteras med ett visst avstånd till glasskivan. Annars kan färgerna fastna på glaset. Därför rekommenderar vi i dessa fall att du ramar in motivet med en oval passepartout.


Olika typer av glas

Glas för ramar

Vad vill du rama in? Är det ett semesterfoto eller kanske en dyrbar tavla? Det är inte bara ditt motiv, utan även ramen, som avgör vilket glas som är rätt. Lär dig mer om detta i vårt magasin.

Ovala och runda ramar

Det som är ovanligt är ofta lite extra speciellt. Idag ser man sällan ovala och runda ramar på väggarna. Just på grund av det blir de en speciell inredningsdetalj. Hur inreder man bäst med ovala och runda ramar? Det får du reda på i vårt magasin.

Olika typer av glas