Kategorier
AllaRamar.seMärkenLarson-JuhlTräram GRAMERCY 1,4- måttbeställd

Träram GRAMERCY 1,4- måttbeställd

Träram GRAMERCY 1,4- måttbeställd
Aicham-Larson-Juhl
 • 0,6 cm
 • 3,1 cm
Art.Nr.: AIC-147790D170-SZ-H
Fråga om artikeln
från 462  kr *
Observera: GRAMERCYs profil har två smala silverkanter som inte syns tydligt på produktbilden.

Träram från Larson-Juhl

Aicham Larson-Juhl är ett traditionsrikt företag från Tyskland som grundades 1686. Idag är de en av Europas största och modernaste tillverkare av lister för tavelramar. Produktionen sker delvis genom omsorgsfull handtillverkning som gör att varje ram är något alldeles speciellt. Sortimentet innehåller sammanlagt över 300 olika träprofiler med mer än 1600 olika ytor. Det breda utbudet innehåller individuella tavelramar för alla smaker.

Larson-Juhls produktsortiment omfattar tavelramar av trä, aluminium och förgyllda ramar som ofta används på muséer och i gallerier. Utbudet består av över 1600 olika modeller av trälister som också kan måttbeställas. När det kommer till aluminiumramar har märket ca 200 modeller. En annan av deras specialiteter är passepartouter. De erbjuder över 450 olika varianter.

Tavelram av massivt trä från Larson-Juhl

 • Tavelram av massivt premiumträ, tillverkad i Europa
 • Stabila lister med limmade, gerade hörn.
 • Ram med högkvalitativt utförande, delvist handtillverkad.
 • Finns i många olika standardformat och för måttbeställning.
 • Välj bland olika sorters glas med UV-skydd.

Bakstycke

Syraskydd med 10 års garantiDet vita bakstycket består av 3 mm SafeBoard med buffrad kärna och syrafri laminering på båda sidorna. Till skillnad från vanliga MDF-bakstycken skyddar detta otroligt stabila bakstycke motivet mot skador från omgivningen, föroreningar och syra. Bakstycket kommer med 10 års syraskyddsgaranti och är kvalitetsmärkt. Tillsammans med ett UV-skyddsglas ger bakstycket din bild ett optimalt skydd. Ramen kommer med monterade sågtandade vägghängen för stående och liggande upphängning.

Glas från Larson-Juhl

Clarity antireflexglasDe flesta tavlor utsätts för solljus varje dag, vilket i längden leder till att motivet oåterkalleligt bleknar och skadas. En ram från Larson-Juhl är rätt val för alla bilder som du bryr dig extra mycket om.

Därför erbjuder vi den här ramen uteslutande med UV-skyddsglas. Du kan välja bland allt från UV-skyddsglaset Clarity till ett plastglas som i sig redan har ett högt UV-skydd. Antireflexglaset Clarity erbjuder inte bara högt UV-skydd utan är så gott som osynligt och minskar den resterande reflektansen maximalt – till under 1 %. Clarity-glasen motverkar reflexer utifrån principen om optisk interferens. Det är en stor skillnad på dem och vanliga antireflexglas. Du kommer att bli positivt överraskad!

Clarity UV 99 och Clarity UV 99 museiglas (reflexfritt):

Clarity UV 99 är ett icke-reflexfritt floatglas som tillverkas av grönt glas. Det filtrerar bort 99 % av den skadliga UV-strålningen (vid 300–380 nm) som med tiden bleker och förstör ditt motiv. Glasets båda sidor har fått en extra reptålig och robust beläggning. Du behöver alltså inte skaffa något särskilt rengöringsmedel eller oroa dig över repor när du rengör det här glaset.

Clarity UV 99 museiglas har nästan exakt samma egenskaper som floatglaset Clarity UV 99 men det är ett reflexfritt glas i museikvalitet som fungerar utifrån principen om optisk interferens. Det har specialutvecklats för konserverande inramningar och förenar UV-skydd med antireflekterande egenskaper. Glaset har mindre än 1 % resterande reflektans vilket gör att det är så gott som osynligt. Det reducerar reflektionerna till ett absolut minimum samtidigt som det ger bästa möjliga UV-skydd.

Detaljerad information om Clarity UV 99:

 • 99 % UV-skydd
 • förhindrar att konstverk bleknar
 • enkelt att rengöra
 • exakt färgåtergivning
 • slät yta utan förvrängningar
 • neutralt färgade reflexer ur alla synvinklar
 • uppfyller standarden ISO 18902 för långtidsförvaring
 • testad och godkänd enligt ISO 18916 Photographic Activity Test (PAT)
 • uppfyller konserveringsstandarderna FATG och PPFA
 • konserveringsnivå med 99 % UV-blockering certifierad i ett fysikaliskt laboratorium i Storbritannien enligt standarden DIN EN 410.
Clarity UV 70 (reflexfritt):
Med Clarity UV 99 av vitt glas höjer Larson-Juhl ribban för ramglas. Clarity-glaset har en resterande reflektans på under 1 % vilket gör att det är nästintill helt reflexfritt. Till skillnad från vanliga, matta antireflexglas ger det en perfekt färgåtergivning. Glaset filtrerar dessutom bort ca 70 % av den skadliga UV-strålning som bleker och skadar motivet. Glasets båda sidor har behandlats med en skyddsbeläggning som är extra tålig mot rengöringsmedel och repor. Larson-Juhl erbjuder utmärkt valuta för pengarna i museiglasklassen.

Detaljerad information om Clarity UV 70:

 • 70% UV-skydd
 • antireflexbehandling utifrån principen om optisk interferens, nästintill helt reflexfritt
 • förhindrar att konstverk bleknar
 • enkelt att rengöra och robust mot repor
 • exakt färgåtergivning
 • neutralt färgade reflexer ur alla synvinklar
 • testad och godkänd enligt ISO 18916 Photographic Activity Test (PAT).
Plastglas:
Dessa ramglas tillverka av termoplastisk polystyrenplast. Den här typen av plastglas utmärker sig genom att det är mycket lätt och så gott som okrossbart, till skillnad från glasskivor. Plastglaset är dock känsligare för repor. Det släpper igenom lika mycket ljus som jämförbart standardglas. Polystyren ger ett relativt högt UV-skydd.
Plastglas (antireflexbehandlat):
Det antireflexbehandlade polystyrenglasets yta genomgår en teknisk behandling som leder till att det sprider ljuset och därmed minimerar reflektioner. Det släpper igenom mycket ljus och är väldigt robust. Polystyren ger ett relativt högt UV-skydd.
Tom ram:
Tomma ramar levereras utan glas och utan bakstycke. De passar särskilt bra för att rama in canvastavlor på kilram eller laminerade tavlor.

Vill du veta mer om olika slags glas?
Läs artikeln » Glastyper för ramar i vårt magasin!

mått
väckbredd:0,6 cm
väckdjup:3,1 cm
övriga egenskaper
produktlinje:Larson-Juhl
stängs på baksidan:pins (flexpins)
ramtyp:träram