Kategorier
AllaRamar.seRamstorlek35x50 cmTräram av bok / lönn

Träram av bok / lönn

Träram av bok / lönn
Roggenkamp

Utsidan av trä- insidan Roggenkamp

 • 0,6 cm
 • 3,5 cm
Art.Nr.: ROG-50022-H
Fråga om artikeln
från 629  kr *

Premiumram i trä

Denna prisbelönade ram från Roggenkamp är av exceptionell kvalitet och lever upp till de allra högsta kraven. En träram som förenar tidlös design med avancerad teknik.

Sedan över 40 år tillverkar Roggenkamp högkvalitativa ramar i premiumklassen. De utmärker sig genom tidlösa designer, fulländad stabilitet och långa livstider. Ramarna från Roggenkamp har enkla, stilrena former som tas fram oberoende av tillfälliga trender. Ramarnas ytor av trä har ett neutralt utseende som sätter motivet i fokus.

Roggenkamps träramar har vunnit flera olika priser. Exempelvis vann den här växelramen av trä priset ”Design Plus” på mässan i Frankfurt år 1999.

Träram från Roggenkamp

 • Den här träramen är tillverkad av massivt trä.
 • Ramarna från Roggenkamp har 3 mm tjockt, kantslipat floatglas som standard. Deras antireflexglas har en matt, etsad sida.
 • Träprofilen har försetts med en aluminiumskena som bakstyckets clips hakas fast i för enkla bildbyten – i Roggenkamps beprövade kvalitet.
 • 6 mm falsdjup.
 • Alla ramar från Roggenkamp kommer med en bakgrund av syrafri papp på 400 g/m².
 • Clipsen på bakstycket lossas och fästs enkelt genom att du varsamt trycker ner och vrider på dem. Clipsens räfflade utsnitt fungerar som vägghängen.

Enkelt att byta bild

Träramen har försetts med en aluminiumskena som bakstyckets clips hakas fast i för enkla bildbyten – i Roggenkamps beprövade kvalitet. Hörnen är sammanfogade med laxstjärtsinkning och har limmats för lång hållbarhet. Om bildytan överstiger 1 kvadratmeter förstärks hörnen ytterligare med metallvinklar.

Glas från Roggenkamp

Roggenkamp tillhandahåller ramar med 3 mm tjockt, kantslipat floatglas som standard. För dig som vill ha en perfekt återgivning av konstverket finns även Mirogard museiglas – ett specialglas med antireflexbeläggning som fungerar utifrån principen om optisk interferens. Märkets lätta akrylglas är okrossbart och skyddar mot UV-skador.

 • Standardglas: Klart floatglas, 3 mm tjockt och reflekterande. Har en svagt grön nyans på grund av materialets egenskaper som ger en något förvrängd färgåtergivning.
 • Antireflexglas: Glaset har en matt sida som knappt reflekterar ljus. Detta påverkar bildskärpan, ljuset och färgåtergivningen något samt gör färgerna något matta. Uppstår ett avstånd mellan motiv och glas, t.ex. genom en passepartout, blir bilden något oskarp.
 • Mirogard museiglas: Detta exklusiva glas har en antireflexbeläggning som fungerar utifrån principen om optisk interferens. Det ger en utmärkt återgivning av ljus, färger och bildskärpa och är så gott som reflexfritt.
 • Akrylglas: Akrylglas, eller plexiglas som det också kallas, är nästintill okrossbart och väger betydligt mindre än riktigt glas. Det har en neutral färg och ger en utmärkt återgivning av ljus, färger och bildskärpa samt ett nästan hundraprocentigt UV-skydd.
 • Reflexfritt akrylglas: Det reflexfria akrylglaset har en matt, etsad sida och samma egenskaper som plexiglas. Det uppstår knappt några reflektioner alls på det. Etsningen påverkar bildskärpan och färgåtergivningen något, särskilt om du använder en passepartout. 100 % UV-skydd.
allmänt
hängare:stående- och liggande format
inläggare:inläggare
mått
väckbredd:0,6 cm
väckdjup:3,5 cm
övriga egenskaper
ramtyp:träram
stängs på baksidan:skruvfjäder