Kategorier

Let there be love
5 presenter till alla hjärtans dag som får hjärtat att slå snabbare

Har du fjärilar i magen?

Den 14 februari är det alla hjärtans dag – en fantastisk möjlighet att visa din älskade hur mycket han, hon eller hen betyder för dig. Genom att göra en egen alla hjärtans dag-present blir dagen till något alldeles extra speciellt. Du får chansen att låta kreativiteten flöda och visa dina känslor med en gåva. Samtidigt skapar du något alldeles unikt som är lika oersättligt som er relation. Din älskade kommer med all säkerhet att bli rörd av att få en personlig present. I den här artikeln får du tips på hur du enkelt kan skapa en kärlekspresent som får fjärilarna i magen att verkligen flyga runt.

Alla hjärtans dag-present: ”Vår första dejt”

Hur uppvaktar man någon på alla hjärtans dag? Vårt första presenttips är en kreativ idé för att uppmärksamma och minnas er allra första dejt eller träff. Vad sägs om det här:

Rama in en karta och markera ut platsen där ni träffades första gången eller hade er första dejt. Använd ett klistermärke i form av ett rött hjärta för att markera platsen för ert första möte. För att kartan inte ska buckla sig i ramen är det en bra idé att limma fast kartan på en bit stadig kartong innan du ramar in den. För att fullända verket placerar du en passepartout med lämpligt utsnitt mellan glaset och kartan. Nedtill på passepartouten kan du skriva era namn, datumet då ni träffades eller kanske ett kärlekscitat – det blir en vacker och kreativ hyllning till stunden då er kärlekshistoria började.

Minns du er första träff?

”Säg det med en blomma” – klassisk gåva i ny tappning

Rosor och förgätmigej – både män och kvinnor blir glada av blommor på alla hjärtans dag. Vill du ge bort denna klassiska gåva men i en ny tappning? Då kommer du nog gilla det här presenttipset – att ge bort torkade blommor i en fin ram.

Låt dig inspireras av dessa tre möjligheter och ge ditt hjärtas låga torkade blommor som en elegant alla hjärtans dag-present:

  • Ge bort den torkade buketten i en objektram med en passepartout med ovalt utsnitt – då skyddas blommor och blad på bästa sätt.
  • Eller placera buketten mellan glasen i en ram med dubbla glas – då kan blommorna beskådas i all sin prakt. Oavsett vilket alternativ du väljer får din älskling inte bara en romantisk dekoration utan också en kärleksbetygelse som säger mer än tusen ord.
  • Ett tredje alternativ är att placera blommorna i en personlig serveringsbricka. Vår ramtillverkare Deknudt har just en sån serveringsbricka som du kan placera de torkade blommorna i. Det är en perfekt alla hjärtans dag-present till alla turturduvor som allra helst fredagsmyser tillsammans.

Tips: Läs hur du går till väga i vår artikel Så gör du för att pressa blommor och blad

Blommor är en uppskattad present.

Kreativ inramning av parfoton

Vårt tredje presenttips för en lyckad kärlekspresent till honom eller henne skapas också med en objektram. Men hur gör du en kreativ inramning av foton på dig och din älskling?

Börja med att ta fram foton på er från semestrar, festivaler, fester och andra tillfällen och klipp ut hjärtan med er i. Beroende på objektramens storlek rekommenderar vi tre till sex foton. Sedan behöver du ett snöre som du fäster på baksidan av en bit kartong eller färgad kartong. Dess storlek ska motsvara objektramens innermått för att passa. Nu kan du hänga upp de hjärtformade bilderna på er på snöret i objektramen med hjälp av små klädnypor.

Tips: Blanda foton med hjärtformade anteckningsblad som du skriver romantiska citat och låttexter från kärlekslåtar på.

Ge bort 12 överraskningar – och en stund för bara er två varje månad

Du kan göra så mycket mer med en ram än att bara visa upp och skydda en bild. Ramar ger dig många olika möjligheter för fina presenter till honom och henne. En tom ram, alltså en ram utan glas med bakstycke, är den perfekta modellen för vårt presenttips nummer 4 – ”Kuponger på 12 överraskningar”.

Den här alla hjärtans dag-presenten skapar du genom att klistra fast tolv kuvert på en bit kartong. Låt kreativiteten flöda utan gränser. Du kan måla kuverten eller fästa klistermärken på dem för att skriva namnet på månaden eller de datum då din älskling får öppna respektive kuvert. Varje kuvert innehåller en kupong för en romantisk dejt då ni kan tillbringa riktig kvalitetstid med varandra, till exempel en middag med levande ljus eller ett biobesök. Vi lovar dig – med små och stora överraskningar sätter du romantisk krydda på er gemensamma tillvaro.

Den tomma ramen, alltså en ram utan glas men med bakstycke, är perfekt för denna kärlekskalender som ditt hjärtegull får öppna en gång i månaden.

Sätt färg på vardagen – med 12 överraskningar för er båda

Sensuella tärningar för njutningsfulla ögonblick

Denna personliga present till alla hjärtans dag är perfekt för alla nyförälskade som vill lära känna varandra bättre och för er som redan har varit tillsammans länge och vill ge gnistan en nytändning. Unna er en tärning där ni verkligen kan skämma bort varandra samtidigt som ni upplever spänningen med tärningsspel. Låt passionens eld flamma upp och låt tärningen bestämma om ni ska ge varandra en kyss, en ryggmassage eller något annat.

Upptäck varandras kroppar och preferenser, för första gången eller på nytt, och njut av den intima stunden. Den här kärleksgåvan är perfekt om ni vill uppleva njutningsfulla stunder tillsammans och sväva på moln i sjunde himlen.

Få era hjärtan att slå snabbare tillsammans den 14 februari

Vad kan man ge sin pojkvän eller flickvän på alla hjärtans dag? Vi hoppas att våra 5 tips på alla hjärtans dag-presenter har gett dig svaret. I varje fall ger de dig en chans att låta inspirationen flöda och skapa en kreativ och personlig present.