Kategorier

Träramar i betongoptik
Industrilooken för hemmet!

Märket Mira är känt för sitt uppfinningsrikedom och innovationskraft, alltid enligt vår egna princip ”uppfinn ramen på nytt varje dag”. Vi är därför mycket glada över att kunna presentera en ny kull från Mira: en ram i trä med betongoptik! Ramens breda och markanta profil ser vilseledande äkta ut.


Betong och stil, hur passar det ihop?

Träram i betongoptik
 

Denna nya serie av ramar orienterar sig efter industriestetiken som är en mycket populär inredningsstil i många kretsar. Karakteristisk för industrilooken, som ofta associeras till enorma loft i New Yorks konstnärskretsar, är kala, oputsade väggar, synliga ledningar och ventilationsrör. De kombinerbara möblerna består av metall eller massivträ och kan gärna ha det ena eller andra skönhetsfelet. Vad som uppstod p.g.a. bostadsbrist, blev till en livsstil. Även i Europa har denna stil flera anhängare.

För det egna hemmet uppstår dock vissa utmaningar när man vill använda vanliga designelement för att skapa en övertygande idustrial chic stil. En sak bör man framför allt ta hänsyn till: mindre är mer! Det betyder: klara former, en reducerad färgpalett och en avskalad bearbetning. Precis det erbjuder denna träram i betongoptik från Mira. I ordinarie kvalitet presenterar märkert en multifunktionell ram, noggrant tillverkas i högkvalitativa material. Ytan övertygar genom sin enkelhet.

Integrera betong-ramen idealt

Ramarna kompletterar en redan befintlig modern inredning perfekt. De harmonerar med köksarbetsytor i sten, med robusta matbord i massivträ och alla stabila, avskalade och funktionella möbler i metall. Träramarna med betongoptik lämpar sig för inramning av modern konst, men kan också skapa intressanta effekter tillsammans med klassiska konstverk.

Med de nya ramarna i betongestetik de perfekta designelementen för fan av industri- och fabrikstil. Ramarna förenar förelarna hos en elegant, trendig optik med fördelerna hos materialet trä. På detta sätt bevarar ramarna nämligen en låg vikt i jämförelse med en ram i äkta betong. Även i priset speglar sig attraktiveteten hos denna serie.