Kategorier

Ramar i industristil
Skapa en industristil i ditt hem!

Med sin coola och råa look har industristilen blivit en populär inredningsstil som skapar en industriell charm i hemmet. Funktionalitet är högsta prioritet och allt överflödigt och onödigt skalas bort.

Även om man inte bor på ett loft i New York är det enkelt att inreda i den här stilen. Ett smidigt sätt att föra in industrikänslan hemma är med inramade bilder. Här kan du läsa om vilka ramar som skapar denna urbana look och hur du inreder med dem.

Betong och stil – hur går det ihop?

Industristilen hittar sin inspiration i 1800-talets fabriker där utrymmena framför allt behövde vara en sak: funktionella! Inredningstrenden har också tagit influenser av strömningarna bauhaus och den nya sakligheten. Men stilen etablerade sig först i mitten av 1960-talet när en svår bostadsbrist rådde i världsmetropoler som New York och London. Då flyttade konstnärer och kreativa själar in i tomma fabriker och förvandlade dem till ateljéer och lägenheter.

Karaktäristiskt för industristilen är oputsade väggar, stora fönster, blottade ledningar och stora ventilationsrör i taken. Möblerna består oftast av metall och massivt trä och har inte sällan en eller annan skavank.

Träramar i betonglook

Grundstenarna i en industriell inredning

Coolt, rått och inte helt färdigt – den urbana loft-looken är enkel att integrera i den egna inredningen. Det finns en regel som framför allt ska följas: mindre är mer! Konkret innebär detta att inredningen fokuserar på robusta material och en avskalad färgpalett.

Ett snabbt och enkelt sätt att inreda med den här looken är att använda sig av ramar i industristil. Tillsammans med konsttryck, affischer och bilder uppstår en personlig mix av industrial-chic och hemtrevlighet. Ramar i aluminium är ett perfekt exempel på hur du kan låta din inredning inspireras av industristilen. Svartlackade aluminiumramar med matt, borstad finish blir till coola detaljer. I små format passar de utmärkt på byråer och hyllor – eller välj en stor modell och häng den på väggen där den kan dra blickarna till sig.

Du hittar ett brett urval av format och färger i vår webbutik. Låt dig inspireras!

Upptäck aluminiumramar nu

Skuggfogsramar för en NYC-look

Skuggfogsramar, eller canvasramar, är perfekta för stora canvastryck, målningar och digitala fototryck. Som på en kilram spänns motivet upp i ramen. Det finns en fog mellan kilramen och den yttre ramen vilket ger en några millimeter bred skåra som löper kring motivet och skapar en speciell djupeffekt.

I stora format och i råa material som silverfärgad eller svart metall bidrar skuggfogsramar till en okonventionell look som för tankarna till ateljéer och loft i gamla fabrikslokaler. De blir effektfulla inredningselement på höga väggar eller ovanför en soffa. Hos oss hittar du skuggfogsramar i olika färger, storlekar och material.

Utforska våra skuggfogsramar

Så inreder du med betongramar

I vårt sortiment finns också något utöver det vanliga – en ny ram i industristil från märket Mira. Ramen förenar utseendet av en rå betongyta med den lätta vikten hos en träram. Den ger dig en avslappnad fabriksflair hemma utan att du behöver bo i ett loft eller ha betonggolv.

Kombinera den med robusta matbord i massivt trä eller enkla metallmöbler för att skapa en harmonisk helhet i industrilook. Den gör sig också riktigt bra tillsammans med gröna krukväxter och stora, rätlinjiga vaser.

Träram betong

Facit: Ramar i industristil

Med några enkla knep och noggrant utvalda inredningselement kan du skapa en charmig industrilook hemma. Ramar i industristil är ett snabbt, prisvärt och enkelt sätt att ge ditt hem ett visuellt lyft och en urban känsla. De passar utmärkt med stora väggklockor, möbler i massivt trä och växter som kaktus och suckulent.

Relaterade artiklar