Kategorier

Hörnramar
Hörnramar med hörn och kanter

Tänk utanför boxen

HörnramarTänker du att ramar är platta, tråkiga och alltid samma? Då har du fel! Det finns ramar som du aldrig sett förut! De heter hörnramar. Denna specialmodell är utformad så att du kan dekorera även det tristaste hörnet i ditt hem. De drar till sig uppmärksamheten både i rymliga lägenheter och lofts men även i mindre och mer oanade rum. På kontoret, i butiker, sjukhus, läkarkontor, gallerier och givetvis i ditt eget hem. Här tar vi en närmare titt på dessa specialramar

Inåt- och utåt-hörnramar

Det finns två olika typer av bildramar som kan användas i ett hörn. Den första är inåt-ramen. Denna kan till exempel användas i ett konventionellt rum. Ramens kant placeras inuti hörnet. Om du föreställer dig en pil så är ramen utformad som pilspetsen och denna pekar bort från dig. Enligt samma analogi så är den andra modellen - utåt-ramen den andra varianten, där pilen riktas mot dig, det vill säga spetsen pekar ut mot rummet. Denna typ av hörnram kan användas på pelare eller i rum med ovanliga vinklar.

Förutom dessa två former så finns det två varianter. Antingen två, likadana kvadratiska ramar eller en längre ram intill en betydligt kortare. Oavsett hur de förhåller sig till varandra så har formaten alltid samma, jämna höjd.

 

 

 

Anvädningsområden

En hörnram består av två delar. Dessa delar ser ut som två individuella ramar, men sitter ihop i mitten. De två glasen fästes ihop utan ram längs mittenkanten. För att sätta in en bild måste en utav dem delas i två, så att hörnramens två sidor kan sättas ihop. Motivet kan väljas fritt. Man kan ta en panoramabild eller ett valfritt foto. Även två olika bilder passar utmärkt inuti en sådan ram.

Två olika bilder med samma tema, en bild delad i två, en bild med passande text eller dikt eller en vägvisare. Oavsett hur man lägger upp det och anpassar det så förmedlar hörnramarna ett individuellt uttryck och blir en riktig eyecatcher. De låter varje motiv komma till liv och skapar dynamik.

Gestaltningsmöjligheter med hörnramar

En hörnram får plats på en valfri vägg eller som blickfångare i väntrummet och kontoret. I kombination med andra ramar på intilliggande väggar kan man skapa ett unikt väggalleri. Man kan använda olika ramar eller ramar med samma profil, som t.ex. träramen “Lothringen” eller träramen “Calais” från märket Mira, som passar utmärkt ihop och är i samma stil. Så kan du skapa en individuell eyecatcher i ditt hem, som förtrollar alla dina gäster.

Tack vare ett urval av olika färger och profilstorlekar kan ramen också anpassas till din inredning. En högkvalitativ och kärleksfull tillverkning med patenterade klickfogar ger stabilitet. Ramarna kan användas på ett praktiskt sätt och bilderna kan appliceras individuellt. Ramen kan hängas upp på ett okomplicerat och säkert sätt med hjälp av ett upphängningssystem på ramens baksida. Med denna snygga ram kan man garanterat skapa en fantastisk och attraktiv komposition.

Det är bara att tänka utanför boxen!

Relaterade artiklar