Kategorier

Speciella ramar
Ramar för vykort, autografkort och biobiljetter

Mycket mer än bara foton kan ramas in. Även speciella vykort och andra minnen som biobiljetter, sällsynta autografkort, brevmärken eller samlarkort kommer till sin rätt när de ramas in. Men hur ramar man bäst in dessa unika minnen? Här finns ett par förslag!

Minimalisten

Det finns allsköns ramar som är tilltänkta för en speciell inramning. Det kan handla sig om klämlister eller ramar för champagnekorkar. Nästan alla föremål som man kan rama in har en passande ram utöver det vanliga. Ibland är det viktiga att fokus hamnar på det inramade föremålet och inte på en uppseendeväckande ram. Handlar det till exempel om ett värdefullt samlarobjekt, som ett sällsynt brevmärke eller en raritet som ett autografkort från din favoritkändis, då är det viktigt att ramen inte tar över.

När det viktigaste är ramens innehåll, då kan det vara bra att välja en ram som diskret riktar uppmärksamheten mot det inramade objektet, utan att konkurrera med bilden eller kortet. För det lämpar dig vedertagna ramar perfekt. Gärna en träram eller en ram i aluminium, men allra bäst lämpad är clipsramen. Den är ett prisvärt och stilsäkert alternativ som säkerställer en elegant inramning av dina bilder. Även ramlösa bildhållare är okomplicerade och passar in i varje rumsambient. Dessa klassiker finns att måttbeställa, vilket framför allt är vettigt och imponerar vid bilder i panoramaformat.

Ram för vykort

 

För säkerhets skull kan man ta en linjal till hjälp när storleken verkar ovanlig; för till varje vykort finns det en passande ram!

Ett vykorts mått – DIN A6

Vykort har ingen enhetlig standardstorlek. I olika länder gäller olika konventioner, därför skiljer sig också vykortens format från varandra. Dessutom finns det ett tilltagande av ovanliga format, tänkt att fånga betraktarens uppmärksamhet. Trots detta kan man vanligtvis utgå från att ett i handeln vanligt vykort har formatet DIN A6. Det betyder att vykortet har storleken 10,5 x 14,8 cm. Detta format är också ett typiskt fotoformat, därför lämpar sig fotoramar perfekt för att rama in vykort.

Infattningar i vykortsformat är vanligtvis försedda med en stöd i bakstycket, vilket gör det möjligt att ställa upp ramen på alla jämna ytor. Dessa ramar används i regel för porträttfotografier och lyfts ofta upp för närmare betraktning, därför är inte bara utseendet viktigt utan också ramens känsla vid beröring. Många designer, från klassisk till chic och från färgglad till urflippad, möjliggör en fantastisk presentation av vykort i alla rumsambienter.

Den speciella vykortsramen

Om du gillar vykort, gärna tar med dig minnen från varje semester, blir extra glad när du får ett vackert kort vid ett speciellt tillfälle eller om en vän på semester har skickat dig en hälsning, då är ”Gallerina” från Deknudt perfekt för dig.

I detta speciella exemplar låter sig bilder och kort enkelt sättas in framifrån. Gångjärn på båda sidorna gör det mycket enkelt att öppna ramen. Det ger dig maximal frihet i hur du vill placera innehållet. Om du vill sätta in ett nytt vykort, fäller du enkelt upp ramen och skjuter in motivet. Du behöver varken tejpa eller klistra: skjut bara in det du vill visa upp i en av listerna. Att organisera om dina bilder är superenkelt. Naturligtvis måste inte vykortsramen användas bara för semesterminnen. En biljett, ett foto eller kanske en anteckningslapp kan hitta sin perfekta plats i denna ovanliga infattning.

Gallerina” för vykort från Deknudt

Designboard

Det finns ett flexibelt system för att presentera vykort och foton, inramade eller ej: en s.k. ”Designboard”. Ett trendigt objekt som lämpar sig för en extraordinär presentation av foton i ett modern hem. Den som söker efter ett annorlunda sätt att placera sina favoritkort, biljetter, andra bilder eller små prydnadssaker kommer att älska den här lösningen. Designboarden fungerar som en hylla, med skillnaden att den aldrig ger ett klumpigt intryck och bara finns i smal bredd. Genom räfflorna på ovansidan kan man ställa upp bildramar utan att behöva vara rädd för att de falla eller glida ner på golvet, precis som när man ställer upp en ram på en vanlig hylla. Designboarden sparar dessutom en mängd arbete, då man inte behöver borra några mer hål i väggen efter att boarden har satts upp. Ramarna står fritt på listen vilket ger en enorm frihet i organisationen av dina ramar. Du kan enkelt flytta och placera om dina ramar utan att behöva borra ett nytt hål i väggen. Praktiskt och dekorativt på en och samma gång!