Kategorier

Ramar för diplom
Presentation av diplom och certifikat

Sätt diplomet i fokus

DiplomramI en pärm mellan tusen andra papper får en utmärkelse som du har fått för en prestation inte den uppmärksamhet den förtjänar. Du riskerar också att pappret skadas genom regelbundet bläddrande i pärmen. I en ram är ett diplom bäst omhändertaget.

 

Ett solitt bakstycke och en glasplatta skyddar mot smuts och skada. I en ram är ett diplom permanent och väl synligt presenterat. Precis som för varje annat bildmotiv har du ett stort urval av färger och former att välja mellan för inramningen av ditt certifikat.

De vanliga formaten för diplom är A4 eller A5 och precis i dessa storlekar kan vi erbjuda olika modeller. Vid valet av en ram måste du enbart iakta att ramen beroende på utförande kan täcka upp till 0,5 cm av bilden, därför får det uppmätta formatet inte vara alltför knappt tilltaget.

 

Modellernas mångfald

Plastfram för diplom från märket artveraVid valet av den passande ramen spelar å ena sidan materialet, å andra sidan utseendet en viktig roll. Oavsett om du väljer en ram i aluminium, massivträ eller plast, måste designen passa din smak och harmonisera med din inredning. Enfärgade ramar med en diskret yta passar därför bättre i en yrkesmässig kontext som i ett kansli, praktik eller huvudkontor. För att skapa en enhetlighet lönar det sig att avstå från ovanliga unikat. Däremot kan du skapa en ädel och exklusiv look med aluminium- eller raffinert tillverkade massivträramar, t.ex. i en elegant, dunkel färg.

För hemmet föredrar man oftast ett mindre strängt utseende och lägger hellre krutet på hemtrevlighet och en varm utstrålning. Där hjälper dig framför allt ramar i trä, som är oslagbara på denna punkt tack vare materialets naturlighet. Trä kan behandlas på flertalet sätt, vilket gör att ramarna finns i en mängd olika utföranden, från minimalistisk till flott och påkostad. Lika viktig som ramens form är dess färg. Denna har nämligen ett stort inflytande på objektets totala estetiska verkan. Du har dessutom möjligheten att genom färgvalet framhäva det inramade diplomet ytterligare.

Offentliga byggnader som dagis, sjukhus eller hotell föredrar färgglada, robusta ramar. I detta fall är ramar i plast ett lämpligt valt. Detta material är utan tvekan det mest tillgängliga, billigaste och antagligen det mest oförstörliga materialet. Även i sådana ramar är diplomet väl skyddat.

Skänk ett inramat diplom

Om du är arbetsgivare och önskar ge dina medarbetare ett diplom eller certifikat, bör du fundera på om du inte även vill ge den passande ramen för upphängning av dokumentet. Detta ger gesten ett högre värde, för så uttrycker du att det handlar om en viktig och uppskattad utmärkelse. För att inte välja något som skär sig med medarbetarnas smak, rekommenderar vi att du i detta fall koncentrerar dig på klassiska och diskreta rammodeller. Du har också möjligheten att välja en s.k. clipsram, en bildhållare i glas utan ram, som skyddar dokumentet och ger mottagaren möjligheten att själv välja en passande ram.

Dela ut diplom själv

Ett diplom måste inte alltid ha en allvarsam grund. Varför ger du inte dig själv ett diplom, när du har trotsat sötsuget en hel månad eller regelbundet valt trappan framför hissen? Utmärkelser som ”förstående vän”, ”värsta morgonhumöret” eller ”mest kreativa bortförklaringar” är individuella och roliga presenter, som garanterar skratt och uppsluppenhet. Och vilken partner eller förälder gläds inte, när man utnämner hen till ”min käresta”, ”världens bästa mamma” eller ”världens bästa pappa”?

 

Behöver du en mall för ditt diplom?

Använd våra kostnadsfria mallar i PDF för ditt diplom:

Mall för diplom
Mall för diplom
Mall för diplom
Mall för diplom

Tips: För att kunna bearbeta PDF-diplomen måste du ladda ner och öppna dokumentet. Diplomen kan skrivas ut och delas ut kostnadsfritt.