Kategorier

Ramar för medaljer

Rama in medaljer

När medaljer hänger på väggen samlar de oundvikligt förr eller senare på sig ett lager av damm. När flera medaljer hänger tillsammans finns det också risk att banden trasslar in sig i varandra och skadas. När man betraktar saken från ett rent optiskt håll är säkert alla överens om att det finns bättre sätt att presentera medaljer på.

I en ram presenteras medaljer på ett visuellt tilltalande sätt samtidigt som de skyddas från smuts och skador. Men med vanliga ramar går det inte att åstadkomma. Distansen mellan glasplatta och bakstycke får inte vara för smal, annars stöter medaljerna mot glaset. För tvådimensionala objekt på papper eller målarduk är det inget problem, snarare önskvärt, för att förhindra att motivet glider.

Ramar som är koncipierade för att presentera medaljer har alltså en s.k. distanslist som, precis som namnet föreslår, skapar den nödvändiga distansen mellan bakstycke och glasplatta. Varje ram har dessutom en stabil passepartout, vilken är perfekt urklippt utifrån antal medaljer och önskat arrangemang. Den understödjer en enkel och praktisk presentation av medaljer och skapar en bättre djupverkan. Banden göms bakom kartongen och medaljen får en prominent plats. Storleken på medaljerna spelar ingen roll, alla troféer oavsett sportart passar in.

Värdig iscensättning

Ramar som är specifikt tillverkade för medaljer finns i flera olika format. Genom en perfekt utskuren passepartout kan du presentera flera medaljer samtidigt.  Formatet 25x50 cm kan t.ex. hängas upp i både liggande och stående format. Så kan du rama in alla medaljer samtidigt, uppdelat på tre rader eller en medalj tillsammans med det tillhörande diplomet i A4-format. Så kan en serie av utmärkelser få en speciell plats på din vägg. Inramade medaljer hänger inte längre oformligt och håglöst i ett hörn utan får den betydelse som de förtjänar.

Du kan lugnt vara stolt över dina vinster, oavsett om de stammar från sportliga event eller fritidsaktiviteter. Med dessa medaljramar får dina prestationer en värdig iscensättning och ger din inredning en elegant ton. Dessutom är dessa ramar ett effektivt och vackert alternativ till en klassisk  upphängning av medaljer som ofta kan se slarvig ut..

Relaterade artiklar