Kategorier

Presenttips till par
Bildramar på temat kärlek

Förälskad, förlovad, äkta makar

Bildramar på temat kärlekDet finns tillfällen som bröllop eller årsdagar när du vill överraska dina vänner med en speciell gåva. För par passar just romantiska presenter allra bäst. Inte behöver det vara en dyr eller extravagant present. Vårt fina urval kommer att sprida glädje till dina vänner. Eller letar du kanske efter en liten men minnesvärd gåva för Alla hjärtans dag? Vi har gott om presenttips även för din käresta.

Presenter till bröllopet

På ett bröllop tas det många bilder. Med hjälp av bildramar kan du på ett hållbart sätt visa upp de mest värdefulla och vackraste bilderna. Men långt ifrån alla bilder ramas in och hängs upp. Vi lever i den digitala bildens tidsålder och det produceras mer bilder än någonsin, men de flesta arkiveras och förblir osynliga. Fotoalbumet är ett i vår tidsålder nostalgiskt men ännu kärt objekt. Ett fotoalbum kan aldrig slå fel som present. Den absoluta klassikern bland fotoalbum är förmodligen det läderbundna. Detta album varar för evigt och är ren och skär lyx. En mängd olika modeller som efterliknar det klassiska albumet finns att välja på. Det behöver inte nödvändigtvis vara äkta läder för att omslaget ska se elegant ut. Dessutom behöver man inte begränsa sig till färgen brun eller svart, utan kan välja ur ett bredare sortiment av vitt, blått eller rött.

Fotoalbum finns i olika format, former och har olika egenskaper. Ett album kan till exempel ha sidor med fickor som bilderna kan sättas in i på ett enkelt och prydligt sätt. Sidorna kan också vara blanka och låta kreativiteten träda fram. Bilderna kan fästas med lim och även citat eller biljetter kan bidra till utformningen av varje sida. De sidor som tillåter fri gestaltning gör det också möjligt att blanda foton i olika format. Varför inte formge de första sidorna i albumet och låta paret ta över resten? Eller så använder du kanske albumet på själva bröllopsdagen för att låta gästerna föreviga sig själva i den. Till det ändamålet kan du också ge bort en speciellt utformad gästbok. Det här är bara några av många möjliga idéer.

Till den moderna smaken finns många nya design att välja på som bl.a. omslag i linne, omslag med utklipp som lämnar plats åt ett personligt foto, och en nästintill oändlig variation av motiv med vita eller färgglada hjärtan och ringar, ornament i relief med paljetter eller glitter. På många bröllop är vitt fortfarande den dominerande färgen och den matchar naturligtvis ett album i samma färg. Urvalet är enormt, även om det "bara" är ett vitt album du letar efter.

Album och gästböcker till bröllopet

Klassiska album från Walther
Albumet från Walther
Bröllopsalbumet Promessa från Walther
Albumet modern
Gästboken från Walther
Gästboken från Walther

 

En bild säger mer än tusen ord - en fotokollage vittnar om äkta historier. Skapa ett väggkollage om dina vänners liv. För att skapa fotokollage finns det många olika material att välja på. Du kan sätta ihop ett par bilder eller skapa bilder i hjärtform. Viktiga stunder, roliga situationer, sånt som är minnesvärt. Du använder antingen en konventionell ram med en list som du gillar och som är stor nog för att rama in flera bilder samtidigt. Eller så skaffar du dig en av de praktiska och attraktiva galleriramarna. De skiljer sig från de vanliga ramarna, eftersom de har en passepartout med flera utklipp. På så sätt kan bilderna monteras direkt och har ett optimalt skydd och en vacker inramning.

En kollageram kan också vara en lösning. De enskilda bildramarna kan antingen vara ihopmonterade - på så sätt uppstår redan en tredimensionell effekt - eller levereras separat - med tips om hur de kan hängas på väggen - sida vid sida, över eller under varandra. Variationerna är praktiskt taget oändliga. Man ska helst låta sig inspireras av de befintliga modellerna och välja de former som man gillar mest. När de gäller gåvor ska man alltid se till att de matchar parets boende. Tänk till exempel på vilka väggar kollagen kan hängas på.

DBildramskollaget från Walther passar till exempel för att rama in sju bilder samtidigt. Bildramarna är tillverkade i trä och omfattar olika format, inklusive ramar i hjärtform. Kollagen från Multiframes bidrar dessutom med lite färg.

Galleriramar och väggcollage

Galleriramen Le Coeur från Walther
Väggcollaget Göteborg från artvera
Väggalleriet Hjärta från Multiframes
Galleriramen Junior från Nielsen

 

  

Gåvor till par

"All you need is love", sjöng Beatles. Bildramar som bildar ordet "love" är mycket trendiga och kan bli en vacker utsmyckning på bröllopsbordet. Ramarna finns i vitt eller grått. De enkla, minimalistiska färgerna passar alla stilar.

Istället för ett förutsägbart kort kan du ge bort en träram med hjärtmotiv till bröllopet. Ramarna skapar inte bara plats till vackra bilder av paret men även lyckönskningar! Här passar en signaturram allra bäst. Ett foto, kanske ett porträtt av paret, kan placeras i mitten och på den generösa, breda passepartouten kan alla förevigas med lyckönskningar, ord och teckningar. Den perfekta kollektiva presenten vänner emellan. Utöver det så skapar det också mer dynamik på själva bröllopsfesten och skänker mycket glädje.

Det finns fotoramar i hjärtform för varje smak, som gör att varje hjärtslag slår lite snabbare. Vad kan vara mer romantiskt än att ha bilden av ens partner nära till hands i en porträttram? Oavsett om den är hjärtformat, utsmyckad med glitter, pärlor eller strass, oavsett om de är täckta med sammet eller röda som passionen själv, låter de dig njuta för fullt. Och om du gillar allt som är lekfullt finns det också glittrande hjärtan och glitterbollar, som du kan stoppa ett foto i och låta rött, hjärtformat glitter sippra ner när du skakar om. Nu är du redo för Alla Hjärtans Dag!

Originella presenter med hjärtat på rätt plats

Träramen Love från Walther
Signaturramen från artvera
Fotoramen från Walther
Glitterhjärta från Walther