Kategorier

Presenttips för män
Bildramar - en present till män

Vad tycker han om att göra på fritiden?

Det är inte alltid lätt att komma på en bra present. Vill du göra någon du tycker om extra glad? Det måste inte alltid kosta skjortan att hitta en present som går rakt in i hjärtat. Det handlar snarare om hur mycket kärlek du lägger på presenten. Ju bättre du känner personen desto lättare blir det att hitta rätt gåva. Därför är det en bra idé att fundera på vad han tycker om att göra när han är ledig. Ni kanske till och med har en gemensam hobby? Kanon! Det underlättar det hela ännu mer.

Känner du dig oinspirerad? Här hittar du inspirationen som behövs – för minnen i fotoformat är alltid en lyckad present. Oavsett om du letar present till din bästa kompis, bror, pappa, morfar, farfar, din pojkvän eller man, i den här artikeln hittar du våra förslag på hur du kan glädja en person som du känner väl. I vårt breda utbud finns det garanterat något speciellt till din nära eller kära. Upptäck våra presentidéer för honom för alla tillfällen – till jul, födelsedagen eller er årsdag..

Ge din bästa kompis ett glatt humör

„Världen tillhör dem som försöker erövra den med självförtroende och ett glatt humör“.

Charles Dickens

Vi vet alla att ett glatt humör kan smitta av sig. Är din bästa vän en riktig solstråle? Han anser att glaset alltid är halvfullt och ser möjligheter i varje misslyckande. Hans optimism botar dina dystra dankar och hjälper dig att blicka framåt även när allt känns mörkt. En sådan vänskap bör vårdas som en sällsynt blomma och finns det ett bättre sätt att visa uppskattning än med en liten present?

Våra inramade citat är ett utmärkt sätt att visa hur tacksam du är för er vänskap. De roliga budskapen kommer att få honom att le på de gråaste av måndagsmorgnar så att han alltid kan börja veckan på gott humör. De inramade citaten kommer alla i det kvadratiska formatet 30 x 30 cm. Det gör dem perfekta för tavelväggar och de passar extra bra tillsammans med andra inramade, kvadratiska tavlor. En fördel är att de ramar som används för de inramade citaten också kan beställas från oss utan motiv. Utöver 30 x 30 cm finns de i en rad andra standardformat och för måttbeställning. Om du vill kan du alltså skapa en hel tavelvägg åt honom som ger rummet ett trendigt lyft.

Presentidéer för din bästa vän

Presentidéer för reseälskare

Letar du efter en present till en kille som gärna slänger ryggsäcken över axeln och hoppar på ett tåg mot nya äventyr? Han gillar att resa och älskar frihet. Och han skulle gå flera hundra mil för att visa dig hur viktig du är för honom och att du kan lita på honom. En sådan lojal vän förtjänar en fenomenal present, en som visar hur tacksam du är för er pålitliga vänskap. Och att stötta honom i hans passion hör helt enkelt till. Så om han just nu lider av bortlängtan, kan du ge honom en inramad bild från Nielsen Design med fjärran länder och spännande städer som motiv – vad sägs till exempel om New York, San Fransisco, Berlin eller Paris? En sådan tavla ger en internationell känsla till dess att han kan resa igen. Dessa högkvalitativa fotoaffischer är förresten inte bara perfekta för reseälskare utan också för alla som gillar arkitektur.

Du kanske föredrar att rama in ett eget foto från hans resor? En galleriram med passepartout för flera bilder eller en kollageram ger dig möjligheten att rama in två till tjugo foton i en och samma ram. Det är en perfekt present till globetrottern i ditt liv oavsett om det är till jul, hans födelsedag eller zvälkommen hem-fest. I vårt sortiment hittar du galleriramar som har plats för mellan två och tjugo foton samtidigt. Ett annat alternativ är att ge bort ett fotoalbum så att fotona inte glöms bort i en låda eller på en hårddisk utan förvaras på ett säkert och sorterat sätt. Fotoalbumen består av blad i syrafri papp och tunna skyddsblad. De senare ser till att fotona inte fastnar i varandra. Ett fotoalbum med reseminnen blir en extra speciell present om du var med på äventyret. Ta en titt på de olika fotoalbumen från Walther Design och Goldbuch. Det blir garanterat en uppskattad present. Något som utmärker Walther Design är det mångsidiga utbudet av fotoalbum. Du kan välja bland fotoalbum med svarta och vita blad, med olika teman för livets speciella tillfällen och olika förvaringsmetoder. Den klassiska varianten är album där bilderna limmas fast. En modell för inlimning är Das schicke Dicke (ungefär: ”den stiliga tjocka”) från Walther Design med omslag i skinnimitation och elegant gyllene prägling. Ett annat alternativ som inte kräver limstift eller fotohörn är album med fotofickor. Fotoalbum med bokbindning har blad av syrafri papp som avskiljs med hjälp av tunna skyddsblad.

Presentidéer till globetrottern

Färgglad världskarta med ram
New York, New York!
Collageram för resebilder
Spara resebilder i albumet

                                                                                                                                                                                       

Gör en musiker eller musikfantast glad

Går ni gärna på konserter tillsammans, spelar i samma band eller sjunger i samma kör? Då har vi en presentidé som passar perfekt och får hjärtat att slå snabbare hos alla musikfantaster. I vårt mångsidiga ramutbud hittar du nämligen ett stort urval av vinylramar och ramar för skivomslag. Det är en perfekt väggdekoration för musiknördar, sångare, hårdrockare och DJ:s – inte bara för att de ger uttryck för deras passion utan också för att en vägg med tavlor förbättrar rummets akustik. De gör replokalen och hemmet till ett riktigt musikaltare där han inte bara kan visa sin vördnad för musikidolerna utan också hämta inspiration för sitt eget musicerande. Han kommer säkerligen att sjunga av glädje och du kan vara säker på att denna fina present håller vänskapen i harmoni.

I’m a rocker! Presentidéer till musiker

Den perfekta presenten för fotbollsfans

Den du letar present till är tokig i fotboll? Vad sägs om att ge honom möjligheten att titta på när laget han håller på tränar? En annan presentidé som passar hans passion är biljetter till lagets nästa match. Och som kronan på verkat kan du köpa hans favoritspelares matchtröja i fanshoppen och be om att få den signerad efter matchen eller träningen. När autografen är på plats får matchtröjan självklart inte samla damm i garderoben. Istället passar den mycket bättre i en speciell ram för just matchtröjor. Då pryds inte bara väggen av denna unika souvenir utan tyget skyddas dessutom mot damm och fukt. Det garanterar att matchtröjan håller länge. Beroende på ramens modell finns det tre olika tekniker för att rama in matchtröjor. Antingen är ramen utrustad med en galge eller så medföljer knappnålar som blir i princip osynliga när matchtröjan fästs på bakstycket. Det tredje alternativet är ramar som använder magneter på för att hålla matchtröjan på plats. Den här typen av ram bevisar att inramningar verkligen kan överraska. Men vad skiljer dessa modeller från normala ramar, bortsett från deras innovativa monteringsmetoder?

Till skillnad från vanliga ramar har ramar för matchtröjor en ovanligt hög fals. De är alltså ramar med djupa profiler som just på grund av detta passar perfekt för att rama in tyger och . Du kan alltså inte bara rama in matchtröjor i dem utan också exempelvis en supporterhalsduk eller lagflagga utan att glaset trycker mot tyget. Få din sportfantast att tappa hakan genom att rama in matchbiljetterna och foton från matchen tillsammans med supporterobjektet. Om du inte vill ge bort en matchtröja utan hellre vill skapa ett kollage av foton och platta objekt som har med fotboll och favoritlaget att göra rekommenderar vi ramen Unibox från märket Mira. Den har också en hög fals tack vare en inbyggd distanslist.

Han kanske inte bara är en passionerad supporter utan också en entusiastisk spelare som ger järnet på matcher med det egna laget? Då kan våra medaljramar från märket Mira vara något för honom – de är ett snyggt sätt att visa upp medaljer från lyckade turneringar. I vårt utbud hittar du olika medaljramar med plats för en till nio medaljer. Ger du honom en sådan hyllning till ram i present visar du verkligen att du är hans största fan.

Presentidéer till sporttokiga

Rama in en tröja med Frame Box
Ramar för T-Shirts
Inramning av medaljer
Inramning av speciell medaljer

                                                                                                         

Väggdekorationer för kärleksnästet – presenter till din partner

En kram är en utmärkt present: den är dyrbar, unik och lätt att ge tillbaka.

Anonym.

Vill du inreda er första gemensamma bostad eller skapa förändring i ert mångåriga hem? Ett av de enklaste och billigaste sätten att skapa en hemtrevlig atmosfär är att börja med att dekorera väggarna. Genom att hänga en tavla på väggen kan du ge rummet en personligare och varmare utstrålning på nolltid. Om du vill överraska din bättre hälft med något nytt på väggen men ni har olika smaker är ett svartvitt motiv ett enkelt och diskret alternativ, som är lätt att tycka om. De är eleganta och ger ett stilsäkert lyft åt alla inredningar. När du har hittat rätt foto behöver du såklart också rätt ram. Här gör du klokt i att välja en ram i aluminium eller trä. Metallskimrande aluminiumramar fulländar det svartvita fotot på samma sätt som ett silverhalsband kompletterar en fin klänning medan träramens naturliga skönhet har en smickrande effekt för svartvita motiv.

Mer myskänsla hemma

Vallmofält i solnedgången
Cypresser på hösten i Italien
Sjön i den blå timmen

Presenter till bilfanatiker

Fascineras han av svunna tider och högljudda motorer? Har din favoritperson ett intresse av gamla bilar och nöjesåker mer än gärna i en nercabbad bil? En inramad fotoaffisch med en klassisk bil som motiv kommer få hans hjärta att gå på högvarv. Gillar du den här idén? Märket Nielsen Design erbjuder inramade bilder av klassiska bilar så att du snabbt och enkelt kan hitta rätt present. De är perfekta för alla som gärna tar en nostalgritripp på fyra hjul. Upptäck Nielsens sortiment av professionella fotografier av klassiska bilar i aluminiumramen Alpha, till exempel modellerna ”Welcome to Cuba”, ”Car Chrome” och ”Interior of Classic Car”. Men du måste såklart inte välja ett motiv med en bil. Det finns ett brett utbud av andra spännande affischer med ovanliga och vackra motiv som till exempel segelbåtar och flygplan. De kommer också färdiginramade i ramen Alpha.

Presentidéer till alla som gillar högljudda motorer

                                                                                                                                                 

Presentidéer för filmtokiga

Finns det något bättre än att ha en mysig filmkväll tillsammans i höstrusket eller vintermörket? Att se på film under en varm filt och sedan diskutera handlingen och karaktärerna är en underbar aktivitet som gör att man kommer närmare varandra och lär känna varandra ännu bättre. Är du och din man båda filmtokiga? Ni kanske till och med har en favoritfilm som ni har sett tillsammans flera gånger? Eller ni kanske hade er första dejt på bio? Då passar det perfekt att ge din partner en inramad filmaffisch i present på årsdagen. Affischen kan tryckas på papper och andra material som till exempel canvasduk, träskiva eller Dibond aluminiumplatta. Vi rekommenderar att rama in alla affischer, oavsett hur stora de är och vilket material de tryckts på, så att de bevarar sitt ursprungliga utseende länge. Skuggfogsramar och ramar med djup fals är perfekta att rama in tryck på canvasduk, träskivor eller Dibond-plattor i. Filmaffischer kommer för det mesta i det internationella standardformatet 70 x 100 cm. Det passar alldeles utmärkt eftersom de flesta ramar i vår webbutik också kommer i denna standardstorlek.

Rama in en vintage-affisch

Hur är det då med de sällsynta fynd som får varje filmälskares hjärta att slå snabbare? Vi pratar såklart om originalaffischer som brukade hängas upp i gamla biografer. De kommer ofta i en av specialstorlekarna 33 x 70 cm eller 35 x 50 cm. Den bästa lösningen för dessa rariteter är att Måttbeställda ramar måttbeställa en ram.

Presenter till finsmakare och amatörkockar

Vägen till mannens hjärta går genom magen.

God mat är livskvalitet och en sinnlig upplevelse. Därför är den här presentidén särskilt lämplig för finsmakare, livsnjutare och kärlekspar. Ni tycker att det är avkopplande att laga mat tillsammans efter arbetsdagen? För er fungerar god mat som en belöning efter en intensiv dag? Att laga mat till varandra är ett sätt för er att uttrycka era känslor på? Vi har receptböcker som du kan ge en personlig design. I textfälten kan du fylla i era favoritrecept och beskriva hur de ska tillagas. Det är också en kärleksfull inflyttningspresent till en son, ett barnbarn eller syskonbarn som just flyttat hemifrån och ligger i riskzonen för att annars bara äta fryspizza och mikromat. Så när han får hemlängtan kan han bara öppna receptboken och laga sin favoriträtt som han alltid fick äta hemma hos dig. När den hemtrevliga doften av hans favoriträtt sprider sig i lägenheten kommer han snabbt att känna sig som hemma igen.

Eller du har kanske en kompis som alltid undrat vad den hemliga ingrediensen i din utsökta tomatsås är? Dela med dig av hemligheten och ge honom ännu mer matlagningsglädje i present. En av våra receptböcker kommer garanterat att falla honom i smaken.

Presentidéer för finsmakare – bon appetit!