Kategorier

Samlingsramen till dina favoritobjekt

Denna ram är något för alla samlare. Låt oss göra dig bekant med denna modell lite mer utförligt så att dina favoritobjekt kan visas upp på bästa sätt och imponera. Här får du tips på var och hur samlingsramen passar in och förslag på de bästa sätten att presentera dina prydnadsföremål..

Samlingsramen: den platssparande och flexibla lösningen

Två egenskaper definierar denna samlingsram. För det första har den en exceptionellt hög profilhöjd, så att föremål upp till en viss bredd får plats. En andra utmärkande egenskap är de integrerade glashyllorna, där du kan placera dina objekt. Men det finns ytterligare fördelar med denna modell. Ramen hängs upp på väggen med hjälp av en pålitlig sågtandad hängare. På det viset kan dina inramade föremål få en trygg förvaring. Samlingsramen skyddar dessutom prydnadsförmålen från damm och fukt. Är du en tillgiven modellbyggare och din fantasivärld i miniatyr befinner sig nere i källaren så kan det utgöra en viss fara för dina mest omtyckta tåg. Med hjälp av det integrerade bakstycket i MDF håller du dem borta från de stökiga loken. Och du vinner mer plats än om du hade ställt dem inne i ett vitrinskåp i hobbykällaren, där du förvarar utvalda modeller. Med samlingsramen får du mer plats. På så vis kan din modellvärld utökas med ännu fler trafiknät.

Den platssparande fördelen är dock inte bara relevant för modellbyggaren. Istället för att införskaffa vitrinskåp till samlingen som tar upp plats i ditt hem kan du använda dig av väggarna. Så slår du två flugor i en smäll. Du smyckar ut dina rum utan att göra av med plats. Om du bara äger två eller tre samlarobjekt behöver du kanske inte ens ett vitrinskåp. För dig är samlingramen den ideala lösningen. Och även om du redan har en mer omfattande samling är ramen ett lika passande, liksom ovanligt och praktiskt alternativ.

Med en samlingsram slipper du välja vilka objekt som passar inne i vilket fack. I brist på utrymme bli fina samlingsföremål ofta förvisade till skåpets nedersta hylla och där blir de lätt bortglömda. Med en samlingsram kan du visa upp alla vackra objekt i ögonhöjd - och så fort du har kommit upp i tre samlingsramar har du redan uppnått effekten av en utställning inne i ditt hem. Dina gäster kommer att förundras när de upptäcker dina värdefulla samlingsobjekt uppe på väggen. Samlingsramens flexibilitet bör också nämnas. Utifrån dina egna preferenser kan du lätt välja en annan plats för ramen på samma vägg eller på en annan vägg inne i ditt hem. Du kan då lägga till en bild som matchar de inramade föremålen bakom hyllorna på ramens bakvägg antingen tematiskt eller färgmässig. Ramen kan lätt öppnas upp med hjälp av vikbara spännen så att du med lätthet kan variera objekten i din samling.

Samlingsram med 1 hylla

Samlerramme med 1 hylde

Samlingsram med 2 hyllor

Samlerramme med 2 hylder

Samlingsram med 3 hyllor

Samlerramme med 3 hylder

Samlingsramen ger rummet mer personlighet

Här vill vi även uppmärksamma en inredningstrend som matchar samlingsramen. Ett väggalleri är en charmig möjlighet att inreda dina väggar med många olika bilder och ramar. För att ge ett väggalleri med barock-, trä-, eller aluminiumramar det lilla extra rekommenderar vi dig att lägga till en samlingsram. Ett väggalleri är mycket tillåtande - du kan våga dig på en ordentlig stilmix. Samtidigt bör du tänka på att ramen och de inramade motiven ska helst ha ett gemensamt motto. Annars kommer galleriet inte längre verka spontant utan kaotiskt och dina bilder kan verka godtyckliga.

Ett väggalleri med en samlingsram ger din hobby en passande inramning. Du visar upp det genom att välja motiv och kombinera det med inramade favoritobjekt. Då får dina interiörer en individuell look!