Kategorier

Gör din egen ram

Känner du igen dig? Du letar efter en unik ram till din vän, ett barnkalas eller din käresta, men inget passar din förväntningar? Du letar och letar men hittar i slutändan ändå bara något som endast är lagom. Men ska man verkligen nöja sig med det? Varför släpper du inte loss din kreativitet och ger bort en alldeles egendesignad ram?

Designa ramar själv

Företaget Rico Design erbjuder träramar i standardformat, de väntar på dig och din kreativitet!

Träet är obehandlat, vilket innebär att du i princip kan göra vad du vill, endast fantasin sätter gränser. Du kan lacka eller slipa ramen, dekorera den färgglatt eller försköna den återhållsamt. Allt är möjligt.

Oavsett om du dekorerar ramen med pärlor, gör den kitschig eller målar den i en viss färg, visar du gåvans mottagare att du verkligen ansträngt dig. Utan större möda kan du skapa ett unikum, något som det inte finns två exemplar av på hela jorden.

Många olika former och ramar

Verkligen allt du kan önska dig finns i sortimentet. En romantisk och personlig lyckönskning till ett bröllop eller något till för att rama in ett speciellt minne från den senaste surfing-resan, hos Rico Design hittar du allt du behöver.

Stilren elegans eller prålig ram, du hittar allt möjligt häftigt som du med dina idéer kan göra ännu bättre.

Familjemys

Att skapa egendesignade ramar kan du också med fördel göra tillsammans med dina barn. När hade ni senast en pysseleftermiddag tillsammans?

Snart är hösten här, nyttja tiden till att umgås med familjen och pyssla tillsammans.

Framför allt barn tycker mycket om att få skapa själva och när deras mästerverk sedan får en alldeles egen plats i hemmet. Skänk dig själv och resten av familjen glädje genom att skaffa er ramar att dekorera från Rico Design.

DIY-ramar och designtips till kreatörer

Ramar kan användas till många olika motiv. Såväl fotografier, tryck, konstverk i original som tredimensionella objekt: allt kan ramas in. Men en ram kan erbjuda så mycket mer. Om dess glasskiva till exempel går sönder ska du inte oroa dig. Det finns många användningsområden för en tom ram. Ramlisterna kan fungera utmärkt till något helt annat och det triggar många kreativa idéer. Det kan vara så inspirerande att du får för dig att avsiktligt krossa en rams glas. Stopp! Det är inte nödvändigt. Det går nämligen att köpa ramar utan bakstycke och glas. Och eftersom de består av färre komponenter säljs de dessutom till ett bra pris.

Gör om ram till anslagstavla

En tom ram kan mycket väl göras om till en anslagstavla. Om du har tröttnat på tråkiga anslagstavlor, sådana som man känner till från kontoret, kan du i en handvändning själv knåpa ihop en som faller dig i smaken. Du tar helt enkelt din favoritram och sen är det bara att sätta igång!

Korkskivor, som är barnsligt enkla att skära till i samma storlek som ramen, finns att köpa billigt på byggvaruhus. Med en limpistol kan du enkelt fästa korvskivan till ramen. Du kan även använda andra slags lim, men tänk på att limmet först måste torka ordentligt innan du använder anslagstavlan. Om du använder dig av en ram vars glasskiva gått sönder kan du använda dess bakstycke som ytterligare stöd för korkskivan.

Med lite tyg kan du även skapa en Memory Board. Till det behöver du en kilram att spänna tyget över.

Här ser du hur du kan gå till väga::

Det här kan du mycket enkelt göra.

 

 

 

Diamanter är en flickas bästa vän.

Marilyn Monroe

Örhänges- och smyckeshållare

Ramar är fantastiska och något som berikar varje hem. Även på ett sminkbord eller en byrå kan en ram göra sig riktigt snygg. Men man behöver inte nödvändigtvis rama in ett fotografi. Örhängen kan med fördel komma till sin rätt i en ram och med några få steg har du skapat dig en örhängeshållare. Till det behöver du en tom ram och ett finmaskigt nät i lämplig täthet. På det här sättet kan du snabbt och enkelt organisera dina örhängen, samtidigt som den snygga örhängeshållaren blir till en riktigt snygg inredningsdetalj.

En något mer avancerad variant hittar du här:

Gör om ram till hylla eller bord

En ram kan inte bara användas till att skänka uppmärksamhet till ett verk, den kan även omvandlas till en bokhylla eller till och med ett bord. En fördel med att skapa sig sin egen möbel, är att det blir ett helt unikt objekt som ingen annan har. Dock innebär denna typ av omvandling en del arbete och ett sådant projekt är lämpligt för dem som inte har tummen mitt i handen, eftersom det kräver viss skicklighet.

Du kan enkelt omvandla en ram till en hylla genom att fästa träskivor på högkant längst med ramens alla sidor. Ju större ram, desto bättre måste träskivorna vara hopsatta. För att skapa ett enhetligt intryck du spreja ramen och träskivorna i en och samma färg. Det är lättast om du först bygger en mindre hylla till smärre objekt.

Ge bort pengar i en ram

När man vill ge bort pengar i present försöker man oftast hitta på ett kreativt, lämpligt och smart sätt att slå in presenten på. Ett kuvert är en tråkig lösning. Om du vill använda dig av en mer påhittig inslagning kan du rama in sedlarna i en elegant ram – mottagaren kommer utan tvekan att bli begeistrad.

Ramlister som metervara

Ramar tillverkas av lister. Dessa sågas till på ett sådant sätt att när de monteras får man en rätvinklig och rektangulär ram. Men man kan skapa annat än bara ramar av dessa lister. För de hantverksmässigt skickliga innebär dessa dekorativa lister många möjligheter. Särskilt effektfulla är listerna i barockstil, men det finns många lister att välja mellan och det finns med säkerhet något som passar just din inredningsstil. Till exempel skulle du kunna skapa en fotohållare av en ramlist.

Ren dekoration

Men man måste inte göra något med en tom ram för att den ska komma till användning, de är nämligen också riktigt snygga i sig, som ren dekoration. Framför allt om du har flera tomma ramar, så ser de riktigt fina ut tillsammans. Oavsett om du ställer dem på golvet eller om de hänger intill varandra, ramar är helt enkelt dekorativa! Om du vill skapa ett mer balanserat intryck kan du måla ramarna i en och samma färg – det ger ett extra elegant intryck.