Kategorier

Hitta rätt ram i det breda utbudet

Tavlor och fotografier klarar sig inte utan en ram. Den skyddar ditt motiv och fulländar det estetiskt. Som dekoration skapar ramen harmoni med den befintliga inredningen. Med knalliga färger och tydliga former kan de också bli ett statement. Sådana detaljer gör att motivet garanterat hamnar i uppmärksamhetens centrum. Det finns mycket att välja bland – ramar i naturträ, förgyllda barockramar och färgglada plastramar. Vet du redan vilket material och vilken stil du är ute efter? Ägna några minuter åt att lära känna den tavelramarnas färgglada värld ändå. När du läser vårt magasin kommer du säkert att bli överraskad, för det är skillnad på trä och trä och grönt är inte alltid lika med grönt. Det är viktigt att skapa sig en överblick över det stora utbudet. De tre materialen trä, aluminium och plast spelar en viktig roll för att hjälpa oss med detta. De är de vanligaste materialen för ramar och de bildar mångsidiga underkategorier i sortimentet på AllaRamar.se. I vår webbshop kan du utforska många olika slags ramar som clipsramar, barockramar, runda ramar, kilramar, boxramar, fotoramar, brandklassade ramar och pusselramar. Och här i vårt magasin kan du läsa om montering och ramarnas olika designer och speciella egenskaper. Dessutom ger vi dig massor av inredningstips. 

Varje bild är unik. Men det är först med rätt ram som den blir komplett. Det gäller inte bara för det visuella. Ramen avgör också hur länge du kan njuta av bilden. Det är alltså viktigt att fundera över vilket skydd mot skadlig påverkan från omgivningen som behövs – från intensivt ljus till smuts, damm och fukt. Beroende på din bild måste du ta hänsyn till olika aspekter när du väljer ram. Det bästa alternativet för ett foto är en ram med ett falsdjup på ca 10 mm som också utrustats med passepartout och UV-glas. En oljemålning behöver däremot en ram vars glas inte ligger emot färgerna eftersom de då kan fastna på glaset. Lösningen? Välj en skuggfogsram eller en tavelram med djup fals. Läs artiklarna i vårt magasin och få reda på hur du säkerställer att ditt konstverk håller länge och bevarar sin ursprungliga skönhet.

Vi på AllaRamar.se gillar originella ramar. Varför? För att de kan ge uttryck åt ens personlighet. Rama in din favoritspelares matchtröja, häng upp en inramad vinylskiva eller använd vår pusselram för att rama in ett 1000-bitars pussel. Under kategorin Typer presenterar vi också sådana originella modeller. En annan sak som är bra att veta är hur de enskilda modellerna ska monteras. Då kan du vara säker på att det går snabbt och enkelt att rama in ditt favoritmotiv.