Kategorier

Kreativ inramning och fin dekoration

Ett hem säger mycket om personen som bor där. Inredningen speglar dennes livsstil, intressen och personliga smak. Därför är det så spännande när man för första gången blir bjuden hem till en ny bekantskap. Med nyfiken blick utforskar man de olika rummen, uppmärksammar häftiga dekorationer och dröjer sig kvar vid bilder och böcker. Om vi känner oss som hemma står inget i vägen för den nya vänskapen.

Faktum är att en lyckad inredning inte uppstår av slumpen. Färger, former och material ska tillsammans skapa harmoni. Duktiga inredare använder sig av detaljer som står i kontrast till helheten. Proffs drar sig inte för att använda knalliga färger. För dem är Colour Blocking mer än bara ett låneord från engelskan och en neongrön plastram skapar en uppfriskande 90-talsrevival tillsammans med ett neongult överkast. Men inte heller de som älskar lantlig inredning lämnar något åt slumpen. Ruggade träytor och strimmiga stengolv skapar en antik känsla som blir en charmig motvikt till det moderna samhällets höga tempo. Innan man hittar sin egen inredningsstil kan man behöva bläddra igenom en hel del tidningar och prova många olika färgkombinationer. Med kategorin Konst & Dekoration vill vi ge dig ytterligare en inspirationskälla.

Där hittar du artiklar som inte bara är för proffs och erfarna inredare utan också för nybörjare. Hur är det möjligt? I våra artiklar presenterar vi kända inredningsstilar som du kan ta efter och anpassa till just dig och ditt hem. Under Konst & Dekoration kan du också lära dig mer om aktuella trender och våra ”all time favorites”..

Man måste ofta lägga band på kreativiteten på grund av praktiska omständigheter. Små rum, dåligt ljus och snedtak är utmaningar som måste övervinnas när man inreder och dekorerar. Med rätt idéer och tips kan du skickligt vända utmaningarna till något som gör helhetsintrycket extra mysigt och väldesignat. Allt enligt devisen ”problem är till för att lösas”. Du bör till exempel undvika stora tavlor på duk i små, mörka rum. Välj istället en Spegel med ram, som får rummet att verka större. Är du utled på höst- och vintermörkret? Också här kan en inramad spegel vara till hjälp – placera den mitt emot ett fönster så fångar och sprider den det lilla dagsljus vi har. Har vi väckt din nyfikenhet? Under Konst & Dekoration väntar fler tips på dig och på att få förverkligas i ditt hem. Det har aldrig varit roligare att inreda och dekorera!