Kategorier

Ramar till bröllopsbilder
Allt måste inte vara vitt

Här hittar du de vackraste ramarna som passar för att rama in fotografier från ett av livets absolut viktigaste dagar. Oavsett om det är ditt eget bröllop eller någon annans stora dag som du vill högtidlighålla med denna gåva. Ramar till bröllopsbilder och makar bör vara extra vackra och speciella. Här har vi sammanställt de som bäst hyllar kärleken.

Bröllopsfoton – ett måste

Att ta foton är ett absolut måste vid giftermål. Vissa traditioner, som att såga itu en trästam eller låta vita duvor flyga upp i skyn, är vanliga i vissa regioner och andra inte. Men fotografier – dem finner du numera verkligen överallt. Den bästa dagen i livet bör man dokumentera och hålla kvar i minnet. Och om det finns fotografier, då finns det också ramar i närheten! Just därför är ramar en klassisk och mycket uppskattat present till brudpar. Men, vilken ska man välja? Oavsett om det är gåva till någon annan eller till dig själv: Här är de mest populära ramarna för inramning av bröllopsbilder.

 

Ramar från Walther

Vilken ram är den rätta?

En tumregel när man vill ge bort en ram är: ramen bör vara som de blivande makarna! Robust, vacker och speciell. Om det är ett lekfullt par kan man välja en ram som är extra färgglad, medan om paret tycker om modern stil och minimalism finns det en hel del annat att välja mellan, till exempel ramar av aluminium kan vara ett bra val. Om paret däremot snarare är av den konservativa sorten, finns det även ramar som passar dem.

Ramar av bra kvalitet utan bröllopstema

De vanligaste materialen av vilka man tillverkar ramar är: trä, aluminium och plast. I princip kan alla ramar passa ett bröllopsfotografi. Framför allt träramar lämpar sig, då träets struktur är precis så unik som brudparets kärlek. Massivt trä är extra robust och därför ett mycket bra val. Barockramar tillverkas av trä och ger ett pompöst intryck – vilket med säkerhet kommer att falla ett färgstarkt par i smaken. En fördel med att välja en ram som inte uttryckligen har ett bröllops- eller kärlekstema är att den kommer till användning resten av livet och måste inte nödvändigtvis användas för att rama in bröllopsfotografier.

Speciella bröllopsramar

Naturligtvis är också ramar som är speciellt utformade för att passa bröllopsfotografier mycket omtyckta. Här finns alla möjliga ramar som på olika sätt förmedlar temat kärlek: hjärtformade ramar, snöglobar med små hjärtan som dinglar ned, passepartouter med ordet LOVE, fotoramar där detaljer från bröllopet passar eller ramar med ordet ”Bröllop”.

Även objektramar kan passa till bröllopsfotografier. Här kan du nämligen också rama in tredimensionella objekt utöver fotografier, till exempel strumpeband eller en torkad blomma som dekoration. På så sätt kan du skapa ett mycket personligt minne av livets stora fest.

Olika fotoramar

Fotoalbum från Walther

Klassika fotoalbum

Vid ett bröllop tas det alltid en stor mäng fotografier. Men inte alla kan ramas in och hängas upp. Även om vi lever i en digital tid med digitala fotografier där det ständigt fotograferas och vi kan spara oerhörda mängder bilder, finns det ett föremål som är förbundet med nostalgi – framför allt vad gäller bröllopsfotografier: fotoalbum.

Det absolut vanligaste fotoalbumet, en riktig klassiker, är utan tvekan fotoalbum i läderband. Ett särskilt fint alternativ är fotoalbumet ”Äkta läder” från märket Walther Design, som med sina 60 sidor av handgjort pappar ger tillräckligt med utrymme för de vackraste fotografierna. Varje detalj i detta album, med band av äkta italienskt läder, är noga utvald. Den skyddsfilm som finns mellan sidorna skyddar fotografierna från att fastna i varandra. Detta fotoalbum är något för evigheten och är en riktigt lyxig bröllopspresent.