Kategorier

Ramar för matchtröjor
Ramar för t-shirts och matchtröjor

Trikåramen – den något annorlunda ramen

Denna ram är något för alla sportälskare och fotbollsfans, för alla soffdomare och alla män och kvinnor med laganda: ramen för matchtröjor. Vad som gör en sådan ram så speciell och hur den skiljer sig från andra ramar får du reda på här.

Är en ram en ram? Inte helt. När det handlar om att rama in något annat än ett platt papper är svårighetsgraden något högre. Slutligen ska ju ett stycke tyg inte ligga emot det främre glaset. När man vill rama in en t-shirt är det viktigt att materialet har tillräckligt med plats. Det betyder att avståndet mellan bakstycke och glaset måste erbjuda tillräckligt mycket rum. En vanlig ram fungerar inte för att rama in en t-shirt, eftersom att glaset kan krossas när det utsätts för ett för högt tryck. Det är inte fallet för en vanlig bild i en vanlig ram, för ett stycke tyg kan det dock se annorlunda ut. Dessutom ser det inte särskilt tilltalande ut när tyget ligger mot glaset. Tur är att man inte behöver oroa sig över en ram som är speciellt tillverkad för matchtröjor. Eftersom den är en distansram, har innehållet tillräckligt med spelrum. Det är bara en av fördelarna med denna speciella ram.

Matchtröja-ram från Nielsen

Hur fungerar en ram för matchtröjor?

Självklart finns det, precis som för vanliga ramar, olika modeller från olika tillverkare. Märket Deha erbjudet två modeller som gör det lekande lätt att drapera ett tyg i ramen. ”Trikåram av aluminium light” är försedd med en baksida av vit lättskumsplatta som man kan sticka åtföljda nålar i, dessa håller upp tröjan. Detta system är enkelt men lämnar små hål i baksidan om man skulle bestämma sig för att byta tröja eller drapera den inramade tröjan på ett annat sätt. I ett sådant fall är deras ”trikåram av aluminium med 10 magneter” ett bättre val, denna har en baksida som fungerar som en magnettavla, så att man enkelt kan hänga upp tröjan och förbättra positionen om man inte är nöjd.

Andra tillverkare som t.ex. Nielsen satsar på en sorts galge som är mycket angenem att använda. Dock kan en sådan ram, som modellerna ”Framebox” och ”FrameBox II – ramar för trikåer”, p.g.a. inte användas lika enkelt för andra objekt. När man vill rama in en matchtröja i barnstorlek kan galgen eventuell vara för stor eller opassande. Handlar det sig dock om en t-shirt i normal storlek är denna ram ett mycket bra val!

 

 

Ramar för matchtröjor lämpar sig också för andra material

Självklart har trikåramen fått sitt namn från materialet trikå, som sportkläder ofta tillverkas i. Men även andra tyg kan finna en fantastisk plats i denna ram. T.ex. en tematiserad objektram med ett barns första kläder eller en halsduk från favoritlaget. Hur vore det med ett minne från ett bröllop, t.ex. strumpebandet eller en fluga i en sådan ram? Eller en dräkt från en föreställning som man själv har varit med i? Allt är möjligt och kan presenteras på ett fantastiskt sätt i en trikåram.

 

Relaterade artiklar