Kategorier

Ramar till barnrum

Ramar till barnens konst

Vem målar egentligen de vackraste tavlorna? Är det barockens Caravaggio eller en mer samtida konstnär som Andy Warhol? Är det kanske en konstnär som föredrar att teckna i blyerts, som imponerar med sina noggrant tecknade skuggor, eller en konstnär som endast målar med oljefärger?

Föräldrar hittar snabbt svar på den här frågan och det är egentligen inte så konstigt: barn! De målar de vackraste och mest spännande landskapen och motiven. Deras omedelbara tolkningar av sina omgivningar och deras fantasivärldar fyllda med magi är färgglada, oväntade och strålar glatt. Just därför vill man så gärna hänga de små knoddarnas verk på väggen. För vad är ett familjeporträtt taget med en kamera i jämförelse med ett barns målade version? Vilka ramar är bäst lämpade för barns kreativa konstverk? Ta reda på det här!

Bebisar i fokus

Även för dem som inte gillar att fotografera, aldrig haft porträtt hängandes hemma hos sig, inte gillar att ta selfies och inte heller gillar bildbearbetning, så kommer det en dag då de plötsligt vill fotografera det som de håller kärt: dagen då deras första barn kommer till världen. Inget får oss att inse hur snabbt tiden går som när ett spädbarns smilgropar växer fram och inget skratt är så värdefullt som en bebisʼ. Dessa leenden förtrollar alla – och för att snyggt kunna visa upp de bilder som bäst fångat din ögonstens personlighet finns det passande ramar till dessa ovärderliga fotografier. Vilka ramar som passar bäst får du reda på här.

 

Snygga ramar till barnbilder

Bara för att det är en bebisbild som ska ramars in, innebär det inte nödvändigtvis att ramen måste vara lekfull och barnslig. Ramen kan istället anpassas till din inredningsstil. Då smälter fotografiet istället fint in i sin omgivning utan att sticka ut som något främmande. Bebis som motiv och ram som inredningsdetalj är absolut ingen motsägelse. I princip kan du använda precis den ram som du tycker allra bäst om, gjord i trä, aluminium eller till och med plast.

Om du har barn hemma kan det vara bra att välja akrylglas, eftersom det inte krossas och därför heller inte kan skada barnet.

Oj vad tiden går...

Ett underbart sätt att visa ett barns utveckling på är med en ram som ger plats åt mer än bara ett fotografi. För detta ändamål kan en klassisk galleriram användas men även andra speciella ramar, till exempel sådana som kretsar kring barnets första levnadsår. Varje månad kan du ta en ny bild och sätta in den i ramen. Detta är en härligt sätta att dokumentera hur barnet utvecklas under sitt första år – ett minne för all framtid.

Lekfull fotoglädje

Naturligtvis passar glada bebisporträtt idealt i ramar som är färgglada och lustiga. Men det finns också en mängd andra kreativa ramar som är perfekta till att rama in fotografier på ditt barn. Några av dem gör det möjligt för dig att alltid ha ditt favoritfotografi med dig, till exempel den stora fotopennan eller en fin nyckelring med plats för ett fotografi. Även en fotomugg är en slag ram till ditt barns porträtt.

Ramar för varje tillfälle

Även när barnet hunnit bli lite äldre finns det alla möjliga slags ramar som passar tematiskt och i kombination med rätt fotografi blir till något som fångar allas uppmärksamhet. Till exempel skulle träramen ”Doris” passa bra till fotografier från ditt barns konfirmation, men det finns även självhäftande mätstickor, med motiv som slott och blommor, där det finns plats för fotografier.

När det kommer till att rama in barnbilder kan man tillåta sig själv bli barn på nytt och verkligen gå loss bland sortimentet.

3D-ramen – en all-rounder för små konstnärer

För varje hem där det bor en liten Picasso är Skorsʼ 3D-ram ett måste. Den här ramen är särskilt väl lämpad till att rama in barns konstverk. Varför? Det finns flera anledningar till detta! Först och främst eftersom det är så enkelt att sätta in en bild i 3D-ramen, vilket gör att det går mycket snabbt. Med den här ramen är omständliga bildbyten ett minne blott. Inga skruvfjädrar, inga flexpins – det är bara att föra in bilden och du kan direkt njuta det perfekt inramade resultatet. Barnsligt enkelt!

Den generöst utformade ramen har tillräckligt med utrymme för att flera bilder ska kunna placeras framför varandra. Du kan enkelt sätta in en ny bild i ramen, utan att behöva ta ut den tidigare och arkivera den någonstans. Det väl tilltagna utrymmet gör att även tjockare verk av tyg, filt, plastpärlor eller piprensare utan problem kan ramas in, vilket inte är möjligt med en vanlig platt ram.

Ramens avsaknad av glas är inte bara en fördel i barns närhet, eftersom de inte riskerar att skada sig. För konstverk som tillverkas i Pop-up-stil, eller kollage och limmade bilder som inte är helt platta, vore en glasskiva bara i vägen. Tack vare att det inte finns något glas kan även bilder med relief utan problem ramas in.

Ramens neutrala design gör att den utan vidare kan hänga i ett modernt hem. Den blir till en estetisk brygga mellan det barnsliga motivet och den eleganta hemmiljön. Det finns så väl vanlig ram som galleriram att välja mellan.

SHär kan du se hur 3D-ramen fungerar:

Fotolina – en storstadslian

Även om 3D-ramen är perfekt till barns konstverk och det knappt verkar som att det skulle kunna finnas andra lämpliga sätt att presentera dem på, så finns det faktiskt också andra möjligheter när du vill visa upp barnens konst. Om du vill att det ska gå snabbt och enkelt, finns till exempel fotolinor i metall.

Fotolinor i metall är idealiska till att snabbt fästa små skisser, fotografier, anteckningar och vykort. På det här sättet kan du mycket snabbt sätta upp ditt barns senaste lilla teckning. Tack vare magneterna är det dessutom mycket lätt att plocka ner det man satt upp. Framför allt i köket och hallen gör sig denna inredningsdetalj mycket bra, som ursprungligen är tänkt till vardagsrum, för då kan man även snabbt fästa konsertbiljetter eller en inköpslista intill barnets teckning.

Färgglada ramar och "Dekowilli"

Märket Zepra, som står bakom fotolinan, erbjuder också andra roliga och smarta ramar, som även de passar till barnteckningar och fotografier i barnrum. Men även det färgglada fotostället ”Dekowilli” från märket Dekoletta är en prisvärd presentationsidé för verk i mindre format. Bilderna förs in i passepartouten från sidan och kommer i olika färger och med ovanliga mönster, något som även kommer falla barnen i smaken. Det praktiska med denna passepartout: den kommer med ett ställ och kan direkt användas som ram, men fungerar även samtidigt som passepartout om man väljer att sätta in den i en ram.

När det kommer till barns konst gäller: huvudsaken är att det är roligt! Oavsett vilken ram du väljer, dess storlek, färg eller form: barnets mästerverk kommer definitivt att vara en sensation!

Galleriram till fina minnen

För att fånga barnets första oförglömliga 12 månader erbjuder Euratios galleriram många möjligheter. Varje månad kan ett nytt, aktuellt, fotografi läggas till. Den här tavlan komme att hänga uppe under många år, för din älskling kommer aldrig bli så här liten igen..

Trösta med snöglob

För snöglobsvänner finns det numera inte bara globar att skaka om på vintern. De mycket speciella ramarna finns nu i hjärt- och blomform. Ditt favoritfoto kan du enkelt sätta in i denna okonventionella ram. Och på så vis kan du skapa glädje inte bara för dig själv utan även dina barn. Om du anar att det vankas gråt, kan du plocka fram ramen ur västan och låta barnet se på när det regnar hjärtan och blommor.

Lek med Euratio

Med Euratios klossar kan du enkelt bygga egna minnen. Ty Pico-klossarna kan fästas till varandra. Det är enkelt att byta bild i ramen och det ryms till och med två bilder per ram. Och för dina barn är ramarna också en rolig leksak!

Sparbössor och bedårande ramar från Pearhead

Om du redan nu vill planera inför framtiden, kan du knappast göra det bättre än med de magiska sparbössorna från Pearhead. Oavsett om du väljer en giraff eller val, med dessa sparbössor är det garanterat en fröjd att spara pengar. Medan du tänker på ditt barns framtid, kan barnet självt njuta en sin nya färgglada leksak. Win-win!

Botanisera i sortimentet och låt dig inspireras och ryckas med av de många vackra idéerna hos de olika ramtillverkarna. Du kommer säkert att hitta något fint till dig själv, din familj samt dina vänner och bekanta. Sätt guldkant på din och dina barns vardag med bedårande ramar.

De roliga och färgstarka ramarna från den amerikanska ramtillverkaren Pearhead fångar ens uppmärksamhet. Med deras öga för detaljer och deras charmiga idéer förtrollar de föräldrar, mor- och farföräldrar och alla andra som blivit förälskade i familjens tillskott.