Kategorier

Ramar för TV:ar
Allt i blickfältet

Rama in en TV

TV:ar ser alla likadana ut. De är mer eller mindre platta och ytterst minimalistiska. Om du vill göra din TV lite roligare, kan du omge din TV med en chic ram. Hur enkelt det är att personalisera TV:n och vilka för- och nackdelar en inramning för en TV har, får du veta här.

När är en inramad TV meningsfull?

TV-ramenDen som gillar ramar och vill inreda sitt hem på ett ovanligt sätt, kan numera även rama in sin TV. Denna form av vardagsrumsdekoration väcker definitivt ett visst uppseende och drömmen kan nu bli verklighet. Den ovanliga inramningen går nu att ta hem, in på kontoret eller i andra rum med särskilt utstrålning. En ”tjock-TV” lämpar sig tyvärr inte för en inramning, däremot kan alla platt-TV:ar enkelt finna en ny plats i en speciell ram för TV:ar.

Speciellt intrycksfull är en TV i en ram, när den t.ex. används i ett café för att visa menyn eller i bar för presentera cocktails och andra drycker. Även på mässor, i affärer eller i en läkarpraktik kan information presenteras på detta smakfulla men samtidigt moderna sätt. Uppskattar man en klassisk inredningsstil och vill ha en rustikal inredning, passar en modern TV ofta inte helt in med inredningen. Men bestämmer man sig för att använda en TV-ram, kan även en TV i ett vardagsrum med antik känsla smälta in perfekt. När TV:n är avstängd, är ramen fortfarande snygg och bidrar starkt till rummets ambient.

Vad skiljer en TV-ram från en tavelram?

Det viktiga hos en TV-ram är framför allt utseendet och att den rörliga bilden är väl synlig. Därför får inte ramen ligga mot skärmen, vilket vore fallet hos en vanlig ram. För att se till att TV:n passar perfekt i ramen måste den mätas upp. För en TV är den undre sidan av ramen oftast bredare än de andra sidorna. Därför är det viktigt att alla mått stämmer. Utifrån den angivna måtten kan en ram tillverkas, som är skräddarsydd för din TFT/LED-TV.

En TV-ram har inget glas, eftersom det skulle förvränga bilden. Du upplever alltså ingen förändring av bilden själv utan bara av infattningen, som förbättras immens av TV-ramen.

 

Ram för TV:n

TV-ramens montage

En fördel med TV-ramen är att den erbjuder ett visst skydd. Där TV:n vanligtvis skulle kunna få en repa, där ytan är exponerad, skyddar TV-ramen TV:ns profil. Montaget av ramen på TV:n är säkert, skonsamt och ramen kan avmonteras igen utan problem. Det är förövrigt även möjligt för TV:ar utan kanter.

Om TV-kontrollen inte längre fungerar efter att ramen har monterats, eller om räckvidden minskas, finns en enkel lösning. Genom en s.k. infraröd-copy-mus, som kan beställas med ramen, säkerställs en ostörd funktion.

TV-ramens fördelar:

  • Universell användbar för nära på alla moderna platt-TV:s och skärmar
  • Stilfull och speciellt anpassad barockprofil i massivträ
  • Man behöver endast tre måttangivelser: TV:ns bredd och höjd samt den översta kantens bredd
  • Säkert och skonsamt montage på TV:n utan kvarsittande rester
  • För en maximal rambredd på 53 mm, även lämpad för TV:ar utan kanter
”Aldrig utan”-effekten! När du väl har monterat TV-ramen vill du inte ens se ditt favoritprogram på den mondernaste platt-TV:n utan ram mer!

 

Många sätt att använda TV-ramen på:

  • I vardagsrummet: För dekoration av TV:n på din vägg
  • Som digital tavelram: Visa dina personliga foton eller favoritmålningar i stort format på din TV eller plattskärm. Även akvarium- eller kamin-DVDs skapar en ny och verkansfull ambient i en barockram.
  • På kontoret: Visa dina besökare information i entrén eller bilder från ditt företag eller presentera din nästa PowerPoint-presentation i en stilfull barockram.
  • I en affär: Presentera de nyaste erbjudandena på en inramad skärm. Med denna TV-ram har du en unik blickfångare.

Videon om TV-ramen:

Varning: DDen i videon förekommande ramen är inte längre levererbar och har ersatts av en ny profil i de tre färgerna guld, silver och vit. TV-ramens princip är dock identisk.

TV-ramen är en ovanlig och smakfull möjlighet att göra om TV:n till ett unikt objekt i hemmet, i affären eller på mässor, som garanterat drar blickarna till sig.