Kategorier

Aluminiumramar
Den klassiker

Aluminiumramar: klassiska, eleganta och mångfacetterade

Vid urvalet av en passande ram finns det flera små detaljer att ta hänsyn till som kan förenkla upphängningen, skydda ditt konstverk från yttre påverkan och garantera ett perfekt designelement som förenar sig med din inredning och så garanterar många år av glädje. Inte bara storlek och form utan även material spelar en stor roll.

EEn favorit inom ramtillverkningen är därför lättmetallen aluminium. Lätt att tillverka, flexibel och ytterst robust som slutprodukt – det är aluminiumramens främsta kännetecken som skapar mångsidiga fördelar. Med en aluminiumram kan du på ett stilsäkert sätt presentera diverse medier: mycket stora, medelstora och små format hittar en adekvat och framför allt säker plats. Ett omtyckt val är aluminiumramen även tack vare sin puristiska färg: det silvervita speglande materialet övertygar med sitt ädla, filigrana utseende och kan – i såväl polerat, som borstat eller lackerat tillstånd – skapa en förtrollande bildupplevelse.

Aluminiumramar Spacy från walther design

Växelramarnas klassiker

Den som gärna hänger upp, hänger om eller ofta hänger upp nya bilder behöver en stabil och pålitlig ram som understödjer frekventa byten av bilder utan att själv ta skada. En aluminiumram är i sådana fall det perfekta valet: den motståndskraftiga och tåliga profilen uppvisar även efter intensiv och mångårig användning ytterst få slitagespår. Relevant är också den enkla skötseln av en aluminiumram vilken inte går att jämföra med en träram som kräver omvårdnad och riskerar att deformeras av temperaturförändringar och yttre påverkan. En fuktig duk räcker för att befria en aluminiumram från damm och smuts.

Diskreta, praktiska och beständiga upphängningslösningar bidrar till ett snabbt och okomplicerad bildbyte. Att ta ner och hänga upp en bild har aldrig varit så enkelt! Speciella torsionsfjäderlåsning eller integrerade tryckfjädrar garanterar en snabb lossning och en lika snabb fästning av bilden.

Mediediversitet i aluminiumramen

Genom ädla färgnyanser, balanserade gråtoner och jämn glans passar en aluminiumram till en mängd olika användningsområden. I kombination med modern och samtida konst, grafiska tryck eller affischer ger den färgneutrala aluminiumprofilen ett uppfriskande intryck. För en utstickande men professionell presentation av fotografier rekommenderar vi en aluminiumram med passepartout som ger ett långsiktigt skydd och skapar en spännande djupskärpa. Vid inramning av enkla bilder, teckningar, reklamaffischer, informationsblad och företagsrelaterade arbeten imponerar en aluminiumram med sina tydligt moderna drag. Denna mångfald gör aluminiumramen enastående såväl i privata som i yrkesmässiga sammanhang. En ram i aluminium anpassar sig på ett individuell och estetiskt sätt till en modern, puristisk och ung inredning, men kan också sätta en kontrast i en traditionell och gedigen miljö. På kontor och i företagsmiljö har aluminiumramar en seriös och professionell verkan samtidigt som lyfter rummets atmosfär och kommunicerar trovärdighet.

Överlägset utseende med sensationell bildverkan

Profiler i aluminium är lätta att tillverka och följaktigen tillgängliga i många olika varianter. Breda lister skapar stabilität och hållfasthet och ger i kombination med en passepartout ett elegant och modernt intryck. Smala profiler ställer bildmotivet i fokus, övertygar med en hög tålighet och varaktighet samtidigt som de ger ett optiskt elegant intryck. Med blockprofil eller rundade lister - aluminumramar uppvisar alltid en kontinuerlig stabilität samt attraktiv form..

Naturligtvis erbjuds även aluminiumramar i en otroligt bred, skimrande färgpalett som fångar och reflekterar ljus på ett strålande sätt – en extraordinär bildupplevelse! Ramens färg bör stämmas av med bildmotivet, stämningen i bilden eller bildens grundton för att ge en så harmonisk effekt som möjligt.

Förutom det stora urvalet av lackeringar kan du naturligtvis fritt välja aluminumramens textur. Borstade profiler skapar spännande effekter som kan bilda en kontrast till bildmotivet eller understryka konstverkets textur och ytbeskaffenhet. Trots att den svala, släta aluminiumprofilen uppvisar en otroligt popularitet lönar det sig att våga exprimentera med olika profiler och ytbehandlingar.

Aluminiumramar förenar sig med möbler och andra inredningsdetaljer på ett lysande sätt och kan diskret smälta in i en redan befintlig inredningsstruktur. Samtidigt har de förmågan att sätta en spännande accent i en traditionell miljö.

Aluminiumramen Profil 56 frånNielsen Design

Passepartouts – professionella följeslagare till en aluminiumram

En silvrigt glänsande, matt-grå eller antracitfärgad ram i aluminium kan harmonisera på ett fantastiskt sätt med en vit, cremefärgad, mörk eller rentav färgglad passepartout. Det finns nya färgvärldar och djupeffekter att upptäcka! Mörkblått, grått, grönt och violett är representerade i en till synes ändlös färgpalett. Attraktiva metallic-looks kombineras ofta med neutrala, matta färgtoner för att skapa ett konstverk utan färgöverlappningar. Det fantastiska är dock att alla färgupplevelser är unika och att du har fria händer när du väljer och skapar din ram – din smak står i fokus.

Den helt perfekta ramen

En aluminiumram är ett attraktivt val, därför sammanfattar vi slutligen alla enastående egenskaper som en aluminiumram uppvisar:

Upplev en unik estetik med ytterst robust, långlevad profil som samtidigt håller en mycket låg vikt. Detta gör aluminiumramen till ett perfekt val för de som önskar sig en ram som förenklar bildbyten och som även efter frekvent användning inte uppvisar några slitagespår. Enkelt handhavande och rengöring gör den praktisk i vardagen. Aluminium är ett lättåtkomligt material och så kan ramarna kan tillverkas i många standardmått men även efter måttbeställning. På ett naturligt sätt understödjer en aluminiumram ditt konstverks inverkan utan att ta över eller dominera med grälla färger. Högkvalitativa ramar i aluminium finns att få till mycket förmånliga priser – dock uppvisar varken kvalitet eller pris en övre gräns.

Ramar i aluminium finns också att tillgå i form av objekt- och distansramar, skuggfogsramar och porträttfotoramar. En aluminiumram i form av en klassisk växelram kommer inte att göra dig besviken: en aluminiumram erbjuder en mångfacetterad, modern inramning med ett storartat utseende och harmoniskt intryck som passar i många olika miljöer. Professionell eloxiering och blötlackering inspirerar med fantastiska profilfärger och schattering. Med en borstad yta, matt eller polerad till högglans – variation, estetik och funktionalitet är egenskaper som gör aluminiumramen till en vinnare!

Relaterade artiklar